Fem fantastiske «holocaust»-historier

“HOLOCAUST”: Nordfront præsenterer her fem «holocaust»-overlevende og deres fantastiske historier som trodser såvel fysik som logik.

Når man læser om Anden Verdenskrigs grusomheder, «holocaust» og alle de overlevende, som næsten blev myrdet, får man af og til fornemmelsen af, at alle overlevede. Vi mades med den ene mere spektakulære overlevelseshistorie efter den anden. Redaktionen har her sammensat en liste med fem overlevende, som tager det såkaldte holocaust til helt nye højder og udfordrer hvad man troede var muligt.

 

5. Klaus Sterm

Klaus Sterm blev hentet af Gestapo i april 1943 og måtte rejse med godsvogn til Auschwitz. De følgende to år arbejdede Klaus i seks forskellige lejre og overlevede flere såkaldte dødsmarcher. Han var døden nær flere gange, og til sidst var Klaus på underernæret og udkørt, at hans ansigt var  blevet helt opsvulmet.  Den grusomste dag var dagen, hvor han stod i køen til gaskammeret og skulle gasses ihjel. Men takket være at han var så underernæret og opsvulmet, syntes en SS-vagt, at han så frisk ud og i bedring, så han undgik at blive gasset ihjel. Da amerikanerne kom og befriede lejren, lå den dødsdømte og dødssyge Stern på sygestuen med tyfus, i samme seng som tre andre lige så dødssyge, udmagrede og dødsdømte jøder. Klaus Sterm rejste så rundt til skoler frem til sin død i 2013, og fortalte om sine frygtelige oplevelser i tiden mellem 1943-45.

Klaus Sterm overlevede gaskammeret fordi hans opsvulmede og underernærede ansigt narrede SS-bødlen til at tro, at han var frisk, rørig og arbejdsdygtig.

 

4. Leon Litvack

Leon Litvack er en såkaldt andengenerations-overlevende. Han rejser rundt til skoler og holder foredrag, hvor han fortæller om sin far som overlevede syv forskellige lejre, og hans mor Pola, som overlevede to nazistiske dødsgasninger ved at hoppe ud af en vindue i gaskammeret. Leon fortæller sine forældres fantastiske historie for at lære elever om grusomhederne ved antisemitisme, fordomme og racisme.

Pola Litvack åbnede gaskammerets vindue og klatrede ud – to gange.

 

3. Agi Laszlo

Agi Laszlo måtte, i lighed med Klaus, rejse med godsvogn til Auschwitz. Vel fremme ved lejren sendte Mengele Agi til den venstre kø. Som alle ved, førte den venstre kø til de nazistiske specialbade, hvor alle jøder blev gasset ihjel. Men den modige Agi ville ikke gasses, så hun sagde bestemt nej, og Mengele blev så forbløffet af at se en jøde sige fra, at hun fik lov at leve. Denne metode skal desuden, på mirakuløs vis, have fungeret to gange. Også Agi rejser rundt og forelæser for studerende med sine fantastiske historier.

Agi Laszlo, en lille jødinde med ben i næsen, bestemte sig for ikke at ville gasses ihjel. Billedet er taget kort tid efter Agi blev “befriet”.

 

2. Rebecca Bau

Rebecca Bau blev sendt til Auschwitz for at blive gasset ihjel, hvilket hun på kløgtig vis formåede at undgå hele tre gange. Første gang hun skulle gasses byttede hun bare plads til den kø som ikke skulle gasses. Det trick fungerede også rigtig godt anden gang; den tredje opdagede Mengele det dog, men fordi hun havde menstruation, slap hun for at blive gasset. Det kan også tilføjes, at Rebecca Bau giftede sig med Joseph Bau under deres ophold i lejren, hvilket Steven Spielberg bruger i sin Hollywood-produktion «Schindlers liste». Joseph Bau blev efter krigens afslutning en pioner inden for israelsk film og det man kalder «holocaust-kunst».

Parret Bau vandt, ifølge avisen Haaretz, over Hitler med kærlighed, kys og en vielse.

 

1. Yanina Cywinska

Yanina Cywinska blev sendt til Auschwitz da hun var bare ti år gammel. Her så hun både nazister gå rundt med kufferter lavet af jødehud og de berømte lampeskærme. Hun så folk som vaskede sig med sæbe lavet af jøder, og hvordan nazisterne udførte ondskabsfulde eksperimenter på folk, hvor de blandt andet fik hev negle af og prikkede øjnene ud. Hun så forældre dræbe deres egne børn for at overleve, og hun blev selv tvunget til at arbejde i «Sonderkommando», det vil sige som en af dem som slæbte ligene ud af gaskamrene efter hver gasning for at kremere dem.

En dag mens hun udførte denne frygtelige opgave blev hun vældig chokeret, da hun bemærkede at hun trak sin egen mor ud fra gaskammeret. En anden dag red en ækel tysk kvinde ind i lejren på en hest og sagde at Yanina var værdiløs og at gaskammeret var for godt for hende og sparkede efterfølgende alle, bortset fra tre, af Yaninas tænder ud. Dette gentog den ondskabsfulde, ridende nazist og den næste dag.

Yanina Cywinska narrede døden som kun en «holocaust»-overlevende kan.

Da nazisterne endelig bestemte sig for at gasse Yanina ihjel, måtte hun først sammen med flere andre, grave en enorm massegrav. Dette tog hele fem dage, uden hverken mad eller vand. Derefter ville nazist-bødlerne skyde Yanina, men hun gemte sig bag en kvinde med et spædbarn, så de morderiske nazisters skud ramte hende i stedet. Dødsnazisterne besluttede så, gas nok var en bedre måde at dræbe Yanina på, og vel inde i gaskammeret holdt hun sin egen fars hånd mens han døde. Yanina overlevede dog på mirakuløs vis, da hun var havnet under flere lig så gassen ikke kunne nå hende. Yanina hævder også, at det ikke var Zyklon-B, men karbonmonoksid som blev brugt. Hun rejser også rundt til skoler og fortæller sin historie, så vi aldrig glemmer, og hun har endda skrevet en bog om sine utrolige oplevelser.

Relaterede artikler:
En «overlever» afsløret som løgner
Myten om dampkamrene i Treblinka
Douglas Christie – Advokaten som afslørede «holocaust-eksperterne»


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //