Serbien om sanktionerne: »Vesten forsøger at frigøre sig fra sine synder«

SERBIEN: Det er ikke i Serbiens interesse, at deltage i sanktionerne mod Rusland og dermed »fri Vesten fra dets synder«. Det siger Serbiens indenrigsminister Aleksandar Vulin, der åbent siger, at han håber at Rusland vil sejre i Ukraine.

Serbias innenriksminister Alexandar Vulin. Foto: mediaportal.vojvodina.gov.rs, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

Den eneste grund til, at Vesten bekymrer sig om at få Serbien involveret i den økonomiske krig mod Rusland, er, fordi det menes, at det vil »fri dem fra deres synder«. Det siger den serbiske indenrigsminister Aleksandar Vulin, der i et interview i avisen Novosti adresserede Serbiens krav, som er citeret af det russiske nyhedsmedie RT.

Ifølge Vulin har det altid været forventet af Serbien, at landet skal løse andres problemer, og har dermed forsømt sig selv i processen.

Det er ikke i Serbiens interesse at deltage i de store konflikter, og det er ikke i Serbiens interesse at mindske nærheden og samarbejdet med Rusland og dets ledelse, forklarer Vulin videre.

Indenrigsministeren mener, at Serbiens deltagelse i vestlige sanktioner ikke gør nogen større økonomisk forskel, men derimod en moralsk forskel. Vulin mener, at det er derfor, Vesten bekymrer sig om, at Serbien vil deltage i den økonomiske krig.

De, der bombede os, ved, at Serbiens moralske storhed ikke står i forhold til deres styrke, og det er derfor, vi har brug for, at det lille hærgede Serbien, det modige offer, er med dem, fortsætter Vulin.

Da USA, ifølge Vulin »har alt andet end moral«, forsøger det at bruge Serbien til at »fri sig selv fra de forbrydelser, det har begået og befri dem fra deres synder, når de har brudt international lov«.

I modsætning til vestlige fans af stemmeret og demokrati har despotiske Rusland og Kina aldrig bedt os om at indføre sanktioner mod EU eller USA og tvunget os til at acceptere deres valg som vores eget, forklarede indenrigsministeren.

Alexander Vulin gik så langt som til åbent at sige, at det ville være dårligt for Serbien, hvis Rusland tabte krigen, og at »anti-russisk hysteri altid er anti-serbisk«.

Et besejret Rusland vil kunne mærkes med al sin magt i alle områder af Serbien, ligesom det altid har været.

Indenrigsministeren sørgede også for at hylde sin egen præsident, Aleksandar Vucic, som modsætter sig Vestens forsøg på at chikanere landet til at underkaste sig sanktionerne mod Rusland.

Vucic holdt for nylig et pressemøde med den tyske kansler Olaf Scholz, hvor Scholz sagde, at Serbien »skal følge EU-ledelsen« og ikke kun deltage i sanktionerne mod Rusland, men også »anerkende Kosovo«, noget Vucic ikke ønskede at høre tale om.

– Vucic er ikke en lille russer, han er en stor serber, påpegede Vulin.

Læs også:
Putin: »Vesten har mislykkedes med den økonomiske krig«
Danmark blokerer medier – »En lettere udgave af Putins censur«

Kilde:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //