Statens Serum Institut vil genindføre coronapasset

COVID-19: Oven på den seneste tids stigende antal coronasmittede og indlagte siger Statens Serum Institut nu, at »der bliver brug for løsninger, så smitten ikke accelererer yderligere«.

SSI har konkret anbefalet politikerne, at coronapasset genindføres. Det er sket over for Folketingets partier på et møde fredag i Folketingets Sundhedsudvalg.

Over for B.T. skriver SSI:

»SSI har orienteret politikerne om den sundhedsfaglige vurdering af coronasmitten lige nu og den estimerede udvikling. Henrik Ullum har på mødet med Folketingets Sundhedsudvalg udtalt bekymring for smitteudviklingen, og at der bliver brug for løsninger, så smitten ikke accelererer yderligere,« skriver SSI i en mail til B.T.

SSI ønsker ikke at kommentere på det konkrete råd om coronapas, men ønsker altså alene at udtale offentligt, at »der bliver brug for løsninger«.

På mødet fredag bakkede Sundhedsstyrelsen op om SSIs anbefaling om indførelse af coronapasset.

»På mødet sagde Henrik Ullum, at »vi ikke kom igennem vinteren uden at tage coronapasset i brug igen«. Han kom ikke med en nærmere forklaring,« siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen.

Også De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen, deltog i mødet.

»Ullum siger, at det vil være en fordel at genindføre coronapasset. Der var dog ikke konkrete forslag til hvordan og i hvilken grad,« siger Per Larsen.

Enhedslistens Peder Hvelplund bekræfter, at han også hørte Henrik Ullum sige, at coronapasset var et af de værktøjer, som kunne bringes i spil.

»Dog blev der også sagt, at sundhedsvæsenet ikke for nuværende er under kritisk pres,« siger Peder Hvelplund.

Selvom det ikke blev nævnt direkte på mødet, så er coronapasset det eneste værktøj, som er målrettet en helt særlig gruppe af befolkningen. Nemlig de ikke-vaccinerede.

Myndighederne arbejder ihærdigt på at sikre, at flere og flere borgere tilslutter sig vaccinen. Der har især været problemer i indvandrermiljøer med ikke-vestlig baggrund. Vaccinerede borgere slipper for at lade sig teste og konstant opdatere deres oplysninger. Derfor motiverer et coronapas til, at man lader sig vaccinere.

Det er ikke SSI eller SST, som bestemmer om, der skal indføres coronapas eller andre restriktioner i Danmark. Den beslutning kan alene træffes ved at flertal i Folketinget.

Der er to måder, som det kan lade sig gøre på.

Den ene er, at Folketingets Epidemiudvalg først vedtager, at covid-19 opgraderes til en såkaldt samfundskritisk sygdom. Herefter skal samme udvalg beslutte sig for at genindføre coronapasset.

Opgraderer man covid-19 til en samfundskritisk sygdom, så åbner det op for alle mulige andre mulige restriktioner. Herunder mundbind, udgangsforbud, krav om lukketidspunkter og flere andre ting.

Den anden vej til genindførelse af coronapasset er, at Folketinget vedtager en hastelov. Her begrænser man restriktionerne til det, som loven handler om.

Hverken Venstre eller De Konservative er indstillet på at genindføre coronapasset for nuværende.

Enhedslistens Peder Hvelplund svarer, at såfremt Epidemikommissionen, der består af 11 ledende personer i flere styrelser og ministerier, anbefaler, at coronapasset genindføres, så er Enhedslisten åben over for det.

Kilde:
B.T.

Læs også:
Vaccineekspert: Covid-19 bør være en børnesygdom
Lækket zoomopkald afslører hospitalsledelse mens de diskuterer forfalskning af Covid-data
Storfarma-virksomheder vil ikke blive holdt ansvarlige for bivirkninger af Covid-vaccine
Bioforsker advarer mod Covid-19-vaccine


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Mig: drejer dette sig om folkets sundhed?
  Korrupt demokrat: sundhed?

 • Passet er jo bare en forsmag på hvad der venter i den kommende fremtid. En “beta test” ud i civilbefolkningen, om man vil.

  FDA lader til at “godkende” “vaccinen” til de 5-11 årige lige om lidt, og så følger DK sikkert trop?
  Også selv om små børn ingen konsekvenser får af COVID, så er “samfundssindet” naturligvis vigtigere at dyrke. Vaccinér dit barn for samfundets skyld, og stol på at de eksperimentelle og ej langtidstestede injektioner ingen negative effekter har på dine børn. For TV eksperterne har talt. Og så er de i øvrigt kronisk bekymrede. Og er de ikke bekymrede NOK, så finder vi bare en anden “ekspert” til at jamre sig.

  Vanvittigt! Der er nok flere der stopper op her og tænker “hvad i alverden er det der sker her?” men DR og TV2 skal nok gøre deres for at overbevise så mange hr og fru TV tosser som overhovedet muligt.

 • Ild er gratis, JM.

 • Det såkaldte “statens” serums institut ligesom Nationalbanken er “National” (https://www.ssi.dk/om-ssi/instituttets-historie):

  Regeringens økonomiudvalg vurderede i marts 2014, at det ikke længere var nødvendigt og ej heller rentabelt for staten at producere vacciner, og derfor blev det besluttet, at SSI’s vaccineproduktion skulle sælges. Det blev samtidig vurderet, at staten heller ikke skulle producere og sælge substrater og dyrkningsmedier. Derfor skulle SSI Diagnostica i Hillerød også sættes til salg.

  I marts 2016 indgik det daværende Sundheds- og Ældreministeriet samt Statens Serum Institut aftale med den svenske kapitalfond Adelis Equity om køb af SSI Diagnostica med endelig overdragelse den 1. oktober 2016. I juni 2016 indgik Sundheds- og Ældreministeriet samt Statens Serum Institut aftale med AJ Vaccines A/S om salg af vaccineproduktionen. Overdragelsen af vaccineproduktionen til AJ Vaccines A/S skete den 16. januar 2017.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //