Studie bekræfter: IQ-forskelle afhænger af race

RACEVIDENSKAB: Endnu et studie viser, at IQ-forskelle mellem etniske grupper afhænger af race og ikke »socioøkonomiske faktorer«.

Illustrationsbilledde. Collage: Nordfront.

Et studie fra Ulster Institute for Social Research som blev publiceret i The Mankind Quarterly viser, at forskellige menneskeracer præsterer forskelligt i intelligenstests.

Det viste sig blandt andet, at mange afrikanske folkegrupper klarede sig dårligere i IQ-tests.

Forholdet mellem race og intelligens er tidligere blevet undersøgt med samme resultat, men denne gang er der også inkluderet flere andre faktorer, som resultaterne nogle gange skyldes.

Racebenægtere har en tendens til at hævde, at intelligensforskelle afhænger af kultur, socioøkonomiske faktorer og diskrimination mellem hvide og sorte.

I den nye undersøgelse blev deltagerne omhyggeligt opdelt i grupper med høj og lav social status, personer, der identificerede sig selv som hvide, sorte, latinamerikanere, blandet race og så videre.

Der blev taget højde for flere faktorer, men slutresultatet var stadig, at afrikanere fik lige lave resultater, uanset hvilken social status de havde, eller hvilken kultur de identificerede sig med.

Læs også:
Race – det afgørende spørgsmål: Forord og bibliografi
Genetikprofessor: «Afrikanere har flere abelignende genvarianter end andre racer»
»Nordiske mennesker bliver minoriteter i deres egne lande, og immigranter med lav IQ kan ikke integreres«

Kilde:
Research gate


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //