Svensk politi med en underskriftskampagne mod bandekriminalitet

SVERIGE: Efter et politidrab i Göteborg kræver 1.700 politifolk nu mere effektive midler i kampen mod indvandrerbander.

Udtrykket »svenske tilstande« har i mange år været synonymt med et kaos af vold, anarki og no-go-zoner, der opstod i kølvandet på masseindvandringen. Nu har politikvinden Hannah Bergelin fået nok, sammen med 1.700 andre politifolk rundt om i Sverige. I et opråb skrevet af Bergelin stilles der en række krav til Riksdagen om bedre redskaber i kampen mod bandekriminalitet, som hun mener vil bidrage til, at politiets arbejdsmiljø bliver mere sikkert, mere bæredygtigt og mere langsigtet, og at Sverige bliver et mere sikkert land at bo i.

– De kriminelle har ikke længere respekt for menneskeliv, ikke for tredjeparter, ikke for os i politiet. Vi kan ikke længere have det sådan, siger Bergelin til SVT.

Listen med krav kommer som et modsvar på drabet på den 33-årige politimand Andreas Danman den 30. juni i Biskopsgården. Han blev skudt ihjel af et maskeret bandemedlem.

I opråbet stiller Bergelin følgende krav:

 • Antisocial adfærd over for blålyspersonale skal straffes. Det faktum, at kriminelle kan ødelægge, provokere og udvise hensynsløs adfærd over for ansatte i politiet skaber en signalværdi, der hæver deres status i det kriminelle miljø, står der i brevet. I Norge kan en sådan adfærd resultere i en straf på 6 måneder.
 • Skjult aflytning og dataindsamling skal kunne bruges mod personer med bandetilhørsforhold uden mistanke om en bestemt lovovertrædelse. Muligheden for at forhindre alvorlig kriminalitet ville derefter stige kraftigt.
 • Afskaf mængderabatten på forbrydelser. En gerningsmand, der er dømt for flere lovovertrædelser, bør i stedet få skærpet straffen.
 • Afskaf strafreduktionen/rabatten for personer, når de dømmes for alvorlige forbrydelser. Reduktionen af ​​straffen skal også fjernes, hvis bandeforbindelsen kan styrkes, uanset gerningsmandens alder.
 • Indfør strengere straffe, når forbrydelsen er knyttet til bandemiljøer. At være bandemedlem må ses som en kraftigt skærpende omstændighed.
 • Indfør visitationszoner. Politiet beslutter at oprette en visitationszone i en kortere periode, når en konflikt blusser op i et særligt område. Politiet har derefter ret til at foretage en kropsvisitering uden en særlig mistanke om en forbrydelse for at kontrollere, om personen bærer et våben. I Norge har politiet længe haft mulighed for at foretage sådanne visitationer, som også omfatter køretøjer.
 • Bandekriminelle får hårdere vilkår i fængsler, for eksempel reduceres deres muligheder for besøg og orlov, når der er en igangværende konflikt.
 • Bandekriminelle kan idømmes et opholdsforbud i det område, de er aktive i. Hvis de overtræder forbuddet, skal de idømmes fængsel.
 • En gerningsmand, der har en bandeforbindelse, eller hvis handlingen er klassificeret som banderelateret, bør undtages fra §6a og §23 i loven med særlige bestemmelser om unge lovovertrædere:
  • § 6a. Enhver under atten år, der er blevet anholdt eller tilbageholdt, kan kun tilbageholdes i politiets varetægt, hvis det er absolut nødvendigt.
  • § 23. Enhver, der ikke er fyldt atten år, må kun anholdes eller fængsles, hvis der er rimelig grund til mistanke.
 • Indfør beredskabsdomstole for enklere forbrydelser. Muliggør hurtigere håndtering, så begåede lovovertrædelser får konsekvenser i den nærmeste fremtid.
 • Forøg markant længden af ​​straffen for modarbejdelse af aktører i retsvæsenet, så det ikke er værd, for eksempel, at true vidner før en retssag. I Sverige har sådanne lovovertrædelser en straf på 4 år, mens det i Norge er 6 år.
 • Det skal straffes, hvis den formodede gerningsmand ikke møder op i retssagen.
 • Begræns den mistænktes adgang til indblik i efterforskningen inden retssagen. Det faktum, at den mistænkte får adgang til alle beviser, betyder, at han eller hun kan servere en tilrettelagt historie, der er tilpasset efterforskningen.
 • Fjern princippet om umiddelbarhed og mundtlighedsprincippet ved retssagen. Alt, hvad der er kommet frem under en undersøgelse, skal have lov til at blive brugt og bedømt i retten. Også hvad en mistænkt, et vidne eller en krænket person har forklaret i tidligere afhøringer.
 • Det skal være strafbart at flygte fra fængsel/institution. I de fleste lande er dette ulovligt, herunder i Norge, hvor flugt kan straffes med op til 6 måneders fængsel.
 • Udvisning skal være hovedreglen, når personer uden svensk statsborgerskab begår alvorlige forbrydelser.
 • Betinget dom bør som hovedregel kun kunne afsiges ved første dom.
 • Giv politiet øgede muligheder for kameraovervågning på offentlige steder. Eksisterende kameraovervågning har stort set flyttet kriminaliteten fra de overvågede steder.
 • Politiet skal modtage eksplicit juridisk støtte til at kontrollere personers identitet for at opdage eftersøgte personer, kortlægge kriminelle forbindelser og kunne vide, om personen foran dem er en aktiv kriminel.
 • Kriminalforsorgen, anklagemyndigheden og domstolene skal dimensioneres til at håndtere det stigende antal sager det ovenstående ville medføre.

 

Vil bandelove blive brugt mod politisk opposition?

Pär Öberg fra Den Nordiske Modstandsbevægelse kommenterer i det sidste afsnit af Radio Nordfront i forbindelse med, at Sveriges nye lov mod racistiske organisationer sandsynligvis vil blive skrottet, at systemet ønskede at forfølge medlemmer af organisationen, og siger, at medlemmer af Den Nordiske Modstandsbevægelse i nogle tilfælde allerede behandles som bandekriminelle i systemet.

– Moderaterne […] fremlagde, at de vil bruge terrorloven til at slippe af med bandekriminalitet. Så er der spørgsmålet om, hvad de definerer som bandekriminalitet. I enkelte andre tilfælde betragtes vi som bandekriminelle. For eksempel når det drejer sig om anbringelse i fængsel osv., Mener de, at vi skal behandles som bandekriminelle på trods af, at vi blot har en bestemt partitilknytning, hvilket i sig selv burde være helt ulovligt. De vil finde sådanne sidespor, hvor det ikke er så indlysende, at de politisk forfølger os.

Kilder:
Fria Tider
Polistidningen
Radio Nordfront

Læs også:
Dagens video: Det kan betale sig, at være kriminel i Sverige
Sverige: Politibetjent skudt ned og dræbt på åben gade i indvandrerghetto
Sverige: 17-årige Sakariye Ali Ahmed mistænkt for drab på politibetjent


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //