SVERIGE: Flere skudepisoder i løbet af en og samme nat

MULTIKULTUR: I det stærkt multikulturelle Sverige har der natten til lørdag været flere skudepisoder rundt om i landet.

Temabillede: »Udrykning«. Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Det multikulturelle Sverige er lørdag aften blevet »kulturelt beriget« med skudepisoder over hele landet. Den nordiske modstandsbevægelses svenske netavis, Nordfront, har i morgentimerne noteret overskrifter fra Luleå, Norrköping, Stockholm og Västerås, men udelukker ikke, at der også kan have været flere skudhændelser i løbet af natten.

 

Luleå

Svensk politi advarende om at flere skud var blevet affyret i Notviken i Luleå.

– Lige efter klokken ti fik vi at vide, at folk havde hørt noget, der lød som skud. Vi sendte patruljer til stedet, og der fandt vi en død person, siger politiets pressetalsmand Liv Fahlén til SVT.

Både retsmedicinere og indsatsstyrker blev derefter sendt til stedet. Politiet beskriver sig selv som værende i en »intensiv efterforskningsfase« og vil ikke kommentere sagen yderligere.

 

Norrköping

Omkring klokken et blev politiet tilkaldt til distriktet Klockaretorpet i Norrköping. Anmeldelsen drejede sig om at skud var blevet affyret og på stedet fandt de en kvinde med skader på benet.

– Jeg kan ikke bekræfte, om kvindens skader skyldes, at hun er blevet skudt. Sagen bliver nu efterforsket, siger politiordfører Monica Bergström til SVT.

I løbet af morgentimerne blev en mand i 30’erne anholdt, mistænkt for groft overfald.

 

Stockholm

En efterforskning er også i gang i Bagarmossen-distriktet, da politiet fik en melding om affyrede skud. Politiet bekræftede, at der havde været »optøjer«, og at nogen var begyndt at skyde mod andre mennesker.

– Vidnerne har set en form for konfrontation, og at de involverede er løbet fra pladsen, beskriver Ola Österling, talsmand for Stockholm Politi.

En mand blev senere fundet skudt med alvorlige kvæstelser i Skarpnäck, og er nu kørt på hospitalet. Politiet siges også at have anholdt en mand, der mistænkes for drabsforsøg, samt beslaglagt et gevær.

Ifølge oplysninger undersøger de også eventuelle forbindelser til en skudepisode i Kärrtorp fra i aftes.

 

Västerås

En skudepisode er også blevet rapporteret i Västerås. En person med skudsår blev fundet udenfor, og blev senere kørt til hospitalet.

– Der er en person, der er blevet frataget sin frihed som følge af dette. Jeg kan ikke oplyse alder eller noget om, hvem denne person er, andet end at det er en mand. Vi fortsætter med vores tekniske undersøgelse og holder en afhøring. Den skudsårede mand er stadig på hospitalet, siger politiets talskvinde Linda Winge til SVT.

Læs også:
To børn ramt af skud under leg – hvorfor hærges Sverige af skyderier?
Sverige: Politibetjent skudt ned og dræbt på åben gade i indvandrerghetto
Terrorangreb i Sverige – afghaner gik til angreb med kniv

Kilder:
SVT
SVT
SVT
SVT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //