Sverige overvejer forbud mod “benægtelse af folkemord”

CENSUR: En parlamentarisk undersøgelse er blevet overdraget til den svenske regering, som foreslår, at det skal forbydes at benægte “Holocaust”. Ifølge justitsminister Gunnar Strömmer vil regeringen nu behandle udvalgets forslag.

Sveriges justitsminister Gunnar Strömmer (M) ønsker at kunne kontrollere alle digitale beskeder. Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0 )

Et parlamentarisk udvalg afleverede fredag ​​eftermiddag en rapport til den svenske regering om, hvorvidt det skal være forbudt at sætte spørgsmålstegn ved påstået folkemord, rapporterer TV4-Nyhetene.

Sveriges justitsminister Gunnar Strömmer (M), som for nylig modtog rapporten, siger til TV4, at udvalget mener, at den nuværende lovgivning faktisk er tilstrækkelig. På den anden side mener man, at lovgivningen trænger til “afklaring”. Det er sket før, men ofte ved at domstolene har nyfortolket loven om “hetz mod folkegruppe”, der er den svenske version af racismeparagraffen.

– Jeg har noteret mig, hvad der bliver sagt i rapporten om, at der ikke flyttes grænser hverken for ytringsfriheden på den ene side eller det, der er kriminaliseret på den anden side, siger justitsministeren.

Regeringen skal nu tage stilling til udvalgets forslag.

LÆS OGSÅ:
Horst Mahler: Martyren der afslørede demokraturet
92 år gamle Ursula Haverbeck får yderligere 1 års fængsel for tankeforbrydelse


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Torbenssøn says:

    Tænk at et folk eksistere, som er så hæslige, så grimme og forfærdelig, at man er nødt til at lave love imod at hade dem. Det får virkelig en til at tænke..


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //