Untold Story: Befolkningen i Donbass fortæller om 8 års krig

KRIG I EUROPA: Den britiske filmskaber Johnny Miller tilbragte fem måneder i Folkerepublikken Donetsk i 2022. Der mødte han en civilbefolkning, som oplyser, at de har været udsat for bombeangreb siden 2014.

Iransk PressTV har udgivet en dokumentarfilm produceret af den britiske journalist Johnny Miller, som sidste år tilbragte fem måneder i Folkerepublikken Donetsk, som tidligere brød ud af Ukraine og nu er annekteret af Rusland.

Miller interviewer civilbefolkningen, der vidner om, hvordan de har været udsat for målrettede bombekampagner siden det NATO-støttede Maidan-kup i Kiev i 2014. Især hovedstaden Donetsk er udsat for næsten daglige bomber og Miller fortæller, at de dage han ikke havde specifikke planer for filmoptagelser, kunne han følge sporene af de indkommende artilleriangreb.

“Nogle gange landede bomberne uskadeligt på en tom gade, men nogle gange kunne jeg ankomme til en busstation eller et marked, med lig på gaden og venner og familie i gråd,” siger han.

På et tidspunkt landede missiler kun 50 meter uden for Millers egen bolig.

“Da jeg gik hen over glasskårene fra min egen lejlighed, blev terrorbombningen af ​​Donetsk pludselig alt for virkelig”, siger Miller.

Filmskaberen fortæller også om, hvorfor han valgte at lave dokumentaren, og hvorfor han kalder den “Untold Story”:

“Denne historie om, hvordan den ukrainske regering bevidst har bombet og dræbt sine egne civile i de sidste otte år, er simpelthen ikke blevet fortalt i Vesten”.

Ifølge Miller valgte den ukrainske regering i 2014 bevidst at målrette bombning af civile blandt de pro-russiske separatister i et forsøg på at bryde kampviljen. Men effekten har været den modsatte: Bomberne har styrket befolkningens ønske om uafhængighed fra Kiev og endelig at slutte sig til Rusland.

“De vil simpelthen slå os ihjel”
Vreden blandt den lokale befolkning, der er ramt af krigen, er ikke til at tage fejl af. Den er rettet mod Kiev-regeringen, der smider bomberne, mod NATO, der forsyner dem med våben, og mod medierne i Vesten, der nægter at rapportere om det.

“De er simpelthen fascister, der forsøger at eliminere os. Det er sådan det er. De behøver ikke andet end at dræbe Donbass-folket”, siger en kvinde og forsætter, “kan de komme til fornuft? Storbritannien, hele Europa og USA også, kan de ikke komme til fornuft? Vi er alle de sammen mennesker”.

“Kom venligst til fornuft”, siger en anden fortvivlet kvinde ved en begravelse for en lille pige, der blev dræbt af NATO-bomber.

Miller rejser også spørgsmålet om, hvordan medierne i Vesten ikke kun er tavse om, hvordan de civile i Donbass er påvirket af krigen, men også hvordan de journalister, der ønsker at bryde tavsheden, ser sig selv blive bragt til tavshed. Blandt andet interviewes tyskeren Alina Lipp, der fik lukket sine bankkonti i sit hjemland samtidig med, at de tyske myndigheder efterforsker hende for forbrydelser.

LÆS OGSÅ:
Broderkrig i øst – visse betragtninger
Hvad i alverden mener Putin?
Peter Hitchens: Det er NATO der bygger et imperium, ikke Putin
Xi Jinping besøger Moskva


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Jøderne i Nato og i regeringen i Ukraine er sindssyge.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //