Domstol: Forkert at nægte Paludan tilladelse i Borås

SVERIGE: Ifølge forvaltningsretten i Göteborg handlede politiet forkert, da de nægtede Rasmus Paludan tilladelse til at holde markering i Borås. 

Islamkritikeren Rasmus Paludan til højre og racefremmed moddemonstrant til venstre. Foto: Twitter/Nordfront.

Rasmus Paludan planlagde tidligere på året at holde en markering i Hjällbo, Angered og Borås, men fik afslag på tilladelse af politiet. Forvaltningsretten i Göteborg har nu afsagt dom i sagen, efter at afgørelserne blev anket.

For så vidt angår markeringen i Hjällbo centrum og på Angereds torv den 26. februar giver retten politimyndigheden ret, da afslaget var begrundet i, at der kunne forventes væsentlige forstyrrelser. Rasmus Paludan gjorde også indsigelse mod at få tildelt alternativ plads til markeringerne, hvorefter et afslag ifølge retten er begrundet.

Samtidig var politiets beslutning om at nægte tilladelse i Borås forkert. Paludan blev nægtet tilladelse på samme grundlag, men i dette tilfælde er retten ikke enig:

De forhold, som politimyndigheden har anført for sin afgørelse, er ganske vist alvorlige, men udgør ifølge forvaltningsretten ikke sådanne ekstraordinære omstændigheder, der medfører, at der var tilstrækkelig grund til at afvise det ansøgte vilkår på dette grundlag.

Såfremt tidspunktet for sammenkomsten ikke var udløbet, ville forvaltningsretten have sendt sagen tilbage til politimyndigheden til undersøgelse af eventuelle vilkår, som mødet skulle have været afstemt med, for eksempel det aktuelle nøjagtige tidspunkt og mødested for sammenkomsten.

Læs også:
Koranskænding og brændende politibiler
Rasmus Paludan og »etnisk liberal nationalisme«
Pas på counterjihad-bevægelsen!
Rasmus Paludan til Expo: »Vi er libertarianere og synes at man bør kunne sexchatte med børn«
Paludan afmeldt fra AFS-møde efter seksuelle samtaler med mindreårige


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //