Enhedslisten vil ændre loven for at imødekomme “regnbuefamilier”

HOMOLOBBYEN: Som det ser ud lige nu, anerkender dansk lovgivning kun to juridiske forældre til et barn. Enhedslisten foreslår at udvide børneloven til også at omfatte familier med helt op til fire forældre, de såkaldte “regnbuefamilier”.

Antallet af par af samme køn, der har hjemmeboende børn, er mere end fordoblet fra 2009 til 2019, så der nu findes 1465 danske regnbuefamilie. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

– Det er glædeligt, at der kommer flere regnbuefamilier, og det er udtryk for, at der er kommet bedre vilkår for at lave en regnbuefamilie, siger Susanne Branner Jespersen, der er homofil og generalsekretær hos foreningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT Danmark).

Hun henviser blandt andet til Børneloven fra 2007.

– Jeg fik selv børn i 2006 og blev stævnet af staten, fordi vi ikke kunne oplyse faderskabet. Og det var ulovligt for lesbiske og enlige kvinder at blive insemineret af en læge op til 2007, siger hun og tilføjer:

– På den måde er der sket nogle ting rent strukturelt, der gør, at vi kan leve det liv, vi gerne vil.

Op til fire juridiske forældre

Men ifølge Enhedslistens ligestillingsordfører, Mai Villadsen, er der ikke sket nok. Derfor foreslår partiet at udvide børneloven til også at omfatte familier med helt op til fire forældre.

Som det ser ud lige nu, anerkender dansk lovgivning kun to juridiske forældre til et barn.

Mai Villadsen peger på, at det kan skabe store problemer for utraditionelle familier ved barsel, barns første sygedag og skilsmisser, når en eller flere af forældrene ikke har formelle rettigheder til barnet.

– Lige nu er lovgivningen bygget op om den traditionelle kernefamilie. Vi skal forsøge at imødekomme den moderne verden, der er nu, hvor folk lever på mange forskellige måder, siger hun.

Ifølge Mai Villadsen er det realistisk at finde et flertal til en børnelov, der favner familier i mange former og størrelser.

– Jeg fornemmer en ret stor opbakning fra de partier, der er det parlamentariske grundlag for regeringen, og så må vi håbe, at Socialdemokratiet også er med på regnbuebølgen.

Tallet kan være endnu større

Tallene er identificeret ved registrerede partnere og gifte med en af samme køn, og som har hjemmeboende børn. Opgørelsen vil dermed ikke fange alle forældre, der lever som LGBT+-personer.

Derfor peger Susanne Branner Jespersen også på, at der er et stort mørketal.

– Der er mange. For eksempel hvor en singlemor får børn med to fædre, der lever i et parforhold. De vil ikke blive registreret, men vil definere sig som en regnbuefamilie, siger hun.

Selv om der bliver flere regnbuefamilier i Danmark, er der stadig flere ting at kæmpe for, mener Susanne Branner Jespersen.

– Forhåbentlig begynder man at kigge på, hvordan det kan lade sig gøre at gøre det nemmere for to mænd at få et barn sammen, siger hun.

I Danmark findes der 5430 par af samme køn, som enten er gift eller registrerede partnere. 27 procent af disse par har hjemmeboende børn.

Blandt ægtefolk af forskelligt køn har 43 procent af parrene et eller flere hjemmeboende børn, viser tal fra Danmarks Statistik.

Kilde:
TV2

Læs også:
Den sidste forpost i kampen mod homolobbyen!
Hvad er homolobbyen og hvorfor skal den bekæmpes?
Nordisk homolobby, Axel Axgil og koblinger til pædofili
Er kritik af homolobbyen hadforbrydelse?


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //