Henry Kissinger er død

USA: En af jødedommens mest kontroversielle skikkelser er afgået ved døden. Den kontroversielle diplomatiske figur og tidligere udenrigsminister Henry Kissinger nåede at blive 100 år.

Magtjøden Henry Kissinger. Foto: Gerald R. Ford School of Public Policy University of Michigan (CC BY-ND 2.0)

Henry Kissinger, født i maj 1923 i den tyske by Fürth var af jødisk herkomst. I lighed med mange andre jøder forlod han imidlertid Tyskland for at bosætte sig i USA, da den globale jødiske befolkning erklærede krig mod Tyskland i 1933.

Efter Anden Verdenskrig vendte han tilbage til Tyskland som en del af indsatsen for “denazificering” af den tyske befolkning. Efterfølgende fungerede han som “rådgiver” for adskillige politiske ledere og avancerede hurtigt i hierarkiet under Den Kolde Krig. I løbet af Vietnamkrigen underminerede Kissinger fredsforhandlingerne i 1968, hvilket resulterede i hans udnævnelse som både udenrigsminister og national sikkerhedsrådgiver under præsident Richard Nixon. Han modtog i 1973 endda Nobels Fredspris for sin indsats i Vietnamkrigen.

Siden 1970’erne har Kissinger fungeret som konsulent for flere prominente politikere, og hans indflydelse strakte sig til støtte for George W. Bush under invasionen af Irak samt deltagelse i forskellige statskup og farve-revolutioner globalt. Kissinger har været en fast deltager i de årlige møder i den indflydelsesrige Bilderberg-gruppe og blev medlem af Council on Foreign Relations allerede i 1956.

I de senere år har Henry Kissinger imidlertid advaret den amerikanske regering om, at militant globalisme er blevet drevet for langt. Selvom Kissinger i høj grad personificerede neokonservatismen, har han kritiseret Joe Bidens administration for at handle irrationelt og manglende en kølig strategi, og i stedet handle følelsesladet uden klar retning. Ifølge Kissinger kan dette have alvorlige konsekvenser.

— Vi står på kanten af krig med Rusland og Kina over ting, som vi delvist har skabt, uden nogen klar forståelse af, hvordan dette vil ende eller hvilken hensigt det har, udtalte Kissinger sidste år.

Meddelelsen om Kissinger’s død blev bekræftet af CNN og kom fra hans konsulentfirma. Den 100-årige jøde siges at være afgået ved døden i sit hjem i Connecticut.

LÆS OGSÅ: Henry Kissinger – Manden bag marionetterne


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //