Politiet foretog en ulovlig ransagning hos Nordfronts chefredaktør i Sverige!

POLITISK CHIKANE: I sidste uge foretog politiet en husransagning af Martin Saxlinds hjem. Retten har nu konkluderet, at der var tale om en ulovlig ransagning og tvang politiet til straks at returnere alt computerudstyr, der blev beslaglagt.

Politiet foretager en ulovlig husundersøgelse i Martin Saxlinds hjem. Foto: Nordfront.

Onsdag den 29. september var Nordfronts chefredaktør, Martin Saxlind, på vej hjem fra Bulgarien. Et par timer før flyets afgang, klokken 13.28 svensk tid, benyttede politiet lejligheden til at foretage en ransagning af Saxlinds hjem.

Ransagningen var blevet bestilt af Anna Kurocova ved Härnösand-politiet, men blev udført i Söderhamn af det lokale politi. På overvågningskameraer kan du se, hvordan to almindelige politimænd, Peter Lindberg og Thomas Ehrenbrand, først kommer ind og sikrer hjemmet, før to uniformerede kolleger, Sebastian Frick og Robin Östlin, træder indenfor. Ifølge beslaglæggelses-rapporten var en femte person, en kvinde ved navn Kristin Fröding, også involveret i ransagningen, men hun ses ikke i filmen, da politiet kort efter indtrængen i hjemmet dækkede et overvågningskamer tila og deaktiverede et andet kamera inden de afbrød internetforbindelsen i hjemmet.

Beslaglægnings-rapporten oplyser endvidere, at politiet beslaglagde to computere, ni harddiske og en kortlæser i Saxlinds hjem.

Da Saxlind vendte tilbage til sin lejlighed torsdag morgen, opdagede han hurtigt, at hans computere og harddiske var blevet stjålet fra hans hjem.

– Jeg blev overrasket, da jeg opdagede, at der var taget ting, men mistænkte, at det nok var politiet, der havde været her. Dette blev endelig bekræftet af et håndskrevet stykke papir, der lå på komfuret og henviste til nummeret 114 14 for at få flere oplysninger om, hvad der var sket, og hvorfor, siger Saxlind til Nordfront.

Politiet beslaglagde Martin Saxlinds krypterede computer og harddiske. Foto: Nordfront.

Ud over de manglende genstande havde politiet lavet ridser i gulvet og tilsyneladende rodet lejligheden igennem og derefter lagt alle genstande tilbage, så de stod som de havde gjort før ransagningen.

– Det eneste, der åbenbart ikke var, hvor det skulle være, var en partijakke som politiet havde hængt op i garderoben og en sikkerhedsvest, der var lagt ud på sengen. »Det var tydeligt, at politiet ville fotografere de to lovlige genstande for at kunne inddrage dem i en mulig forundersøgelse«, siger Saxlind.

 

Hævn fra Härnösand-politiet efter en mindehøjtidelighed for den dræbte Tommie Lindh

Efter at have ringet 114 14, henvises Saxlind til politiet i Härnösand og Anna Kurocova. Da Saxlind ringer til hende, bekræfter hun, at der er foretaget en husransagning, og ved samtalens afslutning siger politiet, at de efterforsker en overtrædelse af loven.

– Da hun sagde det, var jeg chokeret og spurgte, om hun virkelig troede, at de havde foretaget en ransagning og måtte tage al min elektronik for at undersøge lovovertrædelser. Det er en »forbrydelse«, der normalt ikke giver mere end en bøde. Jeg spurgte også, om denne såkaldte kriminalitet ikke var fra sidste år, da jeg havde mistanke om, at det havde at gøre med mindehøjtideligheden for Tommie Lindh, hvilket hun bekræftede og derefter beklagede, at den havde trukket ud så længe, siger Saxlind.

Saxlind og Nordfront fulgte mordsagen tæt sidste år og belyste, hvordan politiet ikke tog den voldtagne kvindes opkald alvorligt og derefter havde problemer med at finde Tommie Lindhs hjem, hvilket kan have bidraget til hans død på grund af de knivskader, han blev påført af sudaneseren Abubaker Mohamad Awad. Det var også Saxlind, der ansøgte om tilladelse til et partipolitisk uafhængigt torvemøde og mindehøjtidelighed i Härnösand weekenden efter drabet.

– Vores mødeplaner blev saboteret af politiet, der ikke ønskede, at vi skulle holde en mindehøjtidelighed i det centrale Härnösand. Politiets første undskyldning var, at vi ikke kunne dele pladsen med en lille kristen gruppe der, der havde en løbende tilladelse til at stå på pladsen hver eneste weekend. Jeg kontaktede imidlertid denne gruppe, og de sagde, at der ikke var noget problem, og jeg forklarede dette for politiet under vores dialog. I stedet for at acceptere dette modarbejdede Härnösand-politiet dette ved selv at ringe til den kristne gruppe og overtale dem til ikke at ville dele pladsen med os, forklarer Saxlind.

Den lille kristne gruppe, som politiet brugte som undskyldning for at blokere hele pladsen. Foto: Nordfront.

Saxlinds ansøgning til politiet blev derefter afvist af politiet fredag ​​aften efter lukketid, hvilket Saxlind mener var et meget bevidst træk fra politiets side.

– Politiet forsinkede forhandlingerne en hel dag, og da vi forsøgte at afvikle dem i fredags, gav de os en endelig afvisning efter lukketid, så vi kunne ikke appellere afgørelsen. Det var en generelt grim opførsel fra politiets side, og det var omtrent samtidig med, at anklageren, der var ansvarlig for mordundersøgelsen, begyndte at lyve til medierne om, at drabet på Tommie Lindh ikke havde nogen forbindelse til voldtægten, og ikke havde nogen politiske aspekter i sig selv.

På trods af at politiet afviste Saxlinds ansøgning, blev det stadig lørdag den 16. maj til et torvemøde, da mange frivilligt valgte at møde op for at mindes og ære Tommie Lindh på Stora torget i Härnösand.

– Det er den anden forsamling, der blev gennemført uden en polititilladelse, som Härnösand-politiet ønsker at koble mig til. De løftede dog ikke en finger i undersøgelsen, før jeg befandt mig i udlandet næsten 1,5 år senere, først da benyttede de lejligheden til at tage hævn og foretage en husundersøgelse hos mig, siger Saxlind.

Pär Öberg interviewes under mindehøjtideligheden. Foto: Nordfront.

»Bevidst kriminel opførsel fra politiets side«

Så snart Saxlind kom hjem fra Bulgarien og fandt ud af, hvad der var sket, appellerede han beslaglæggelsen.

-Politiet er meget bevidste om, at jeg er chefredaktør og skribent for Nordfront.se, og at jeg i den rolle håndterer store mængder materiale, der er omfattet af kildebeskyttelse. Politiet ved, at hvis de havde foretaget en ransagning, imens jeg var hjemme, ville jeg have bestridt disse beslaglæggelser på stedet, men ved at gå ind, når jeg ikke var hjemme og derefter ikke informere mig om det, fik de en dags forspring hvor jeg ikke havde mulighed for at bestride beslaglæggelsen.

Efter at have appelleret beslaglæggelsen blev Saxlind og hans advokat indkaldt til et retsmøde i Ångermanland Tingret i Härnösand. Høringen blev afholdt mandag og forløb godt ifølge Saxlind.

– Jeg følte, at retten forstod vores indvendinger og på egen hånd stillede kritiske spørgsmål til anklageren, som han ikke havde gode svar på, så min mavefornemmelse var god.

Da retsmødet var slut, meddelte retten, at der ville komme en afgørelse i sagen onsdag morgen. Kl. 11.00 onsdag meddelte retten endelig, at politiet med øjeblikkelig virkning skal ophæve beslaglæggelserne i denne sag. Ud over det konfiskerede udstyr, der indeholder kildebeskyttet materiale, fandt retten, at det er fuldstændig uforholdsmæssigt at foretage en husransagning i så lille en sag:

Ett föremål som skäligen kan antas ha betydelse för utredning om brott får tas i beslag. Beslag får dock endast ske om skälen för åtgärden uppväger det intrång eller men i övrigt som åtgärden innebär för den misstänkte eller för något annat motstående intresse (proportionalitetsprincipen). […] Därutöver finns det i nämnda kap.:s2§ förbud mot beslag av material som omfattas av det s.k. källskyddet, dvs. material med anonymitetsskydd för källor enligt 3 kap. 3§ tryckfrihetsförordningen och 2 kap. 3§ yttrandefrihetsgrundlagen. Proportionalitetsprincipen innebär att en tvångsåtgärd i fråga om art, styrka, räckvidd och varaktighet ska stå i rimlig proportion till vad som står att vinna med åtgärden.

Att beslagta egendom av den art och på det sätt som skett är ett ingripande tvångsmedel för en individ. I detta fall förstärks även ingreppet av att, i vart fall, datorerna utgör arbetsredskap. Med hänsyn härtill och till vad som i övrigt framkommit om hur Martin Saxlind utför sina arbetsuppgifter på tidningen är det dessutom sannolikt att föremålen (förutom kortläsaren) åtminstone delvis innehåller material som är hänförligt till hans utförande av sina arbetsuppgifter på tidningen och därmed omfattas av källskyddet.

Vid en avvägning av vad som i detta fall kan stå att vinna med åtgärden mot å andra sidan det intrång och men som otvivelaktigt innebär att bli fråntagen de i beslag tagna föremålen – oavsett om de innehåller material som omfattas av källskyddet eller inte – finner tingsrätten att proportionalitetsprincipen såsom den kommer till uttryck i 27 kap. 1§ RB medför att förutsättningar för beslag saknas. Tillägger man sedan reglerna om källskyddet i 27 kap. 2§ RB ställt mot övriga framkomna omständigheterna blir utgången än mer given. Sammanfattningsvis finner därför tingsrätten att beslagen omedelbart ska hävas och egendomen ska utges till Martin Saxlind.

– Jeg er meget glad for, at retten gav mig ret på ikke bare et punkt, men på to forskellige niveauer. Denne husundersøgelse var simpelthen en bevidst kriminel handling fra politiets side, og de ansvarlige kan i det mindste forvente at modtage en JO-anmeldelse mod sig, siger Saxlind om domstolens afgørelse.

 

Støt Nordfront

Da politiet i Sverige åbent har en politisk dagsorden og gør alt, hvad de kan for at modvirke Nordfronts aktiviteter, skal al elektronik, der har været i politiets varetægt, skrottes af sikkerhedsmæssige årsager. Den originale købspris for det udstyr, politiet tog, er titusinder af kroner, og dem, der sætter pris på Nordfronts arbejde, opfordres derfor til at donere penge.

For danskere som ønsker at donere til Nordfront, klik HER.

Læs om Tommie Lindh-sagen i følgende artikler:
Tommie gav sit liv for at stoppe racefremmed voldtægt af hvid kvinde: »Han ville aldrig give op«
Tommies tragedie: Løgnepressen indleder propagandaoffensiv og støttes op af anklagemyndigheden
George Floyd og Tommie Lindh afslører magtelitens racistiske menneskesyn
Et år siden at Tommie Lindh blev dræbt

VIA:
Nordfront


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //