Putins bombefly patruljerer Hvideruslands grænse

HVIDERUSLAND: På grund af den såkaldte migrantkrise ved den hviderussiske grænse er russiske bombefly indsat for at patruljere den hviderussiske grænse.

Bombefly fra Rusland patruljerer den hviderussiske grænse. Skærmbillede: Sputnik Belarus/Telegram.

Der er blevet spredt videoer på sociale medier, der viser, hvordan op mod titusindvis af illegale migranter bliver tvunget mod Polen af ​​hviderussisk militær. De såkaldte flygtninge forsøger at komme til Vesteuropa, men hverken Hviderusland eller Polen ønsker at tage sig af dem.

Det har ført til, at Rusland har beordret bombefly til at patruljere den hviderussiske grænse, rapporterer nyhedsbureauet Sputnik Belarus.

»Fra og med i dag vil flyvninger over Hviderusland med bombefly strategisk blive gennemført på regelmæssig basis – som reaktion på situationen rundt om i landet«, skriver nyhedsbureauet.

Samtidig beskylder EU Hviderusland for at det hele er et»hybridangreb«, når man forsøger at få de illegale migranter til at forlade landet. Det såkaldte angreb anses for at være rettet mod EU, hvorfor der forberedes yderligere sanktioner mod landet.

Sputnik Belarus rapporterer også, at Tysklands afgående kansler Angela Merkel har ringet til Ruslands præsident Vladimir Putin og foreslået en dialog om situationen i Hviderusland. Putin skal dog have givet Merkel den kolde skulder og givet udtryk for, at EU-landene sagtens selv kan tale med Hviderusland.

Det russiske udenrigsministerium sagde i en udtalelse, at det er uacceptabelt for EU at bruge en migrantkrise som undskyldning for at indføre nye sanktioner mod Hviderusland. EU’s modvilje mod at tale direkte med Hviderusland kaldes også »uacceptabel«.

Læs også:
Hviderussiske soldater tvinger migranter ind i Polen
Polen advarer: Voldelige fanatikere og seksualforbrydere trænger ind i Europa
Polens grænse til Hviderusland forsøgt stormet af »asylansøgere«
Flygtninge fra Afghanistan fanget mellem Polen og Hviderusland
Letland går i nødretstilstand grundet migranter fra Hviderusland

Kilder:
Sputnik Belarus
Sveriges Radio


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //