Rumænien forbyder undervisning i kønsdysfori – EU er bekymret

KULTURMARXISME: Rumænske skoler og universiteter må ikke længe undervise i kønsdysfori, hvilket har oprørt EU og danske politikere.

Det rumænske parlament har vedtaget en ny lov, der forbyder landet skoler og universiteter at undervise i, at ens kønsidentitet ikke er det samme som det biologiske køn, man blev født med.

Det mener en række europaparlamentarikere, herunder flere danske medlemmer, er stærkt problematik og frygter, at loven kan komme til at ramme især transpersoner og personer med flydende kønsidentiteter.

Derfor har de nu sendt et brev til den rumænske præsident, Klaus Johannis, hvor de opfordrer ham til ikke at underskrive loven. Det skal han nemlig gøre, før den kan blive endelig godkendt.

Loven, der blev vedtaget i sidste uge, forbyder helt konkret lærere og undervisere i at ”sprede teorien eller opfattelsen af” at ”kønsidentitet er et begreb, som adskiller sig fra det biologiske køn”. Det vil altså sige, at de rumænske børn og unge helt enkel ikke længere må blive undervist i kønsdysfori.

Flere lande kæmper mod kønsdysforien

Det er dog ikke kun i Rumænien, at LGBT-rettighederne er til debat. I Polen har den nationalkonservative præsident Andrzej Duda, der lige nu kæmper for at blive genvalgt, indledt en kamp mod det, som han betegner som ’LGBT-ideologien’.

– Mine forældres generation kæmpede ikke i 40 år for at smide den kommunistiske ideologi ud af skolerne – og derved stoppe hjernevaskningen af de unge – for at vi så skulle blive enige om at indføre en anden slags ideologi, der er endnu mere farlig, lød det tidligere på måneden fra Andrzej Duda under et valgkampsarrangement.

I nabolandet Ungarn valgte landets højreorienterede Fidesz-regering for to år siden at fjerne den økonomiske støtte til kønsstudier på landets universiteter. Og tidligere på året vedtog et flertal i det ungarske parlament en lov, der gør det umuligt for blandt andet transpersoner at få ændret deres køn rent juridisk.

– Det skræmmende er, at der er et generelt backlash i forhold til LGBT-personers rettigheder i Rumænien, Polen og Ungarn. Derfor skal vi reagere kraftigt, siger Kira Marie Peter-Hansen, der også er næstformand i den grønne gruppe i Europa-Parlamentet.

Den rumænske præsident har endnu ikke kommenteret brevet fra de 64 europaparlamentarikere, der udover Kira Marie Peter-Hansen også tæller Christel Schaldemose, Niels Fuglsang og Marianne Vind fra Socialdemokratiet, Karen Melchior fra De Radikale og Margrete Auken fra SF.

På Christiansborg støtter flere kendte danske politikere kampen for mere kønsdysfori:

Læs også:
Forældre trues når de protesterer over LGBTQ-propaganda i svenske børnehaver
Harry Benjamin – jøden som indførte «kønskorrigering»
Hvad er homolobbyen og hvorfor skal den bekæmpes?
Læger og forskere advarer: «Unge kan komme til at fortryde kønskorrigering»
Børn injiceres med kønshormoner i nyt trans-ekperiment


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //