»Transkvinder« forbydes fra at konkurrere mod kvinder i svømning

SPORT: Søndag præsenterede Det Internationale Svømmeforbund en ny “kønsinkluderende politik”. Ifølge den må såkaldte »transkvinder« kun deltage i svømmestævner for kvinder, hvis de er blevet kønslemlæstet før de fyldte tolv.

Mandag præsenterede Det Internationale Svømmeforbund (FINA) sin nye “gender-inclusive policy”.

Ifølge den må biologiske mænd, der hævder at være kvinder, ikke længere konkurrere i kvindesvømning. Den eneste undtagelse er, hvis de lavede et såkaldt kønsskifte inden de fyldte tolv, rapporterer New York Post.

– Det betyder ikke, at vi opfordrer folk til at transformere sig som tolv-årige. Det handler om, hvad forskerne siger, at hvis man ændrer sig efter pubertetens begyndelse, har man en [fysisk] fordel, hvilket er uretfærdigt, siger James Pearce, talsmand for Det Internationale Svømmeforbund, til AP.

– De [svømmeforeningen] siger ikke, at alle skal forvandles i en alder af 11, det ville være latterligt. Du kan ikke engang gennemgå kønsskifte i den alder i de fleste lande, og forhåbentlig vil ingen blive opfordret til det. I princippet siger de, at det ikke er muligt for folk, der har gennemgået kønsskifte, at konkurrere uden at have en fordel, fortsatte han.

FINA foreslår nu en “åben kategori” som et supplement, hvor alle kan være med og konkurrere uanset køn. Der er dog endnu ikke udarbejdet detaljer for, hvordan det kommer til at fungere i praksis.

Den nye beslutning sætter en stopper for den amerikanske »transkvinde« Lia Thomas‘ planer om at blive olympisk svømmer på kvindesiden, efter at han med få undtagelser knuste al modstand under college- og universitetskonkurrencer i svømning for kvinder.

Thomas’ skræmte holdkammerater undgår derfor forhåbentlig også hans tilstedeværelse i omklædningsrummene, hvor han ifølge holdkammeraternes oplysninger ” karakteristisk paraderer “rundt med sit mandlige kønsorgan.

LÆS OGSÅ:
Dagens video: Hvad er en kvinde?
Transsvømmer slår kvinderekord – nu er han klar til større titler
Jøden Magnus Hirschfeld, homolobbyen og transkønnede


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //