Jøden Magnus Hirschfeld, homolobbyen og transkønnede

HOMOLOBBYEN: Jøden Magnus Hirschfeld oprettede i 1897 i Berlin den allerførste homolobby, som skulle blive startskuddet for normaliseringen af perverteret seksualitet og kønsskifteoperationer.

Den homoseksuelle jøde Magnus Hirschfeld.

Magnus Hirschfeld blev født i 1868 i Kolberg i en jødisk ashkenazi familie. I 1892 rejste han til USA, hvor han begyndte at bevæge sig i den homoseksuelle subkultur i Chicago. Her lagde han mærke til lighederne mellem homokulturen i Chicago og Berlin, som han tidligere var blevet involveret i. Dette fik ham til at udvikle en teori der beskriver, at homoseksualitet eksisterer på tværs af alle kulturer. I 1896 snakkede han med mennesker fra andre racer i den store industrielle Berlinske udstilling, hvor der var en menneskezoo af mennesker fra Tysklands kolonier, og andre lande. Her talte Hirschfeld om statussen af seksualitet i deres hjemkulturer. Dette skabte grundlaget for hans bog, der blev udgivet i 1914 med titlen ’Mænds og Kvinders Homoseksualitet’.

I 1896 startede han en pseudovidenskabelig klinik med naturlægemidler, hvor han havde mange homoseksuelle patienter. Dette var starten på hans aktivisme for normaliseringen af homoseksualitet i Tyskland. I 1897 oprettede jøden Magnus Hirschfeld i Berlin derfor organisationen ’Videnskabelig Humanitær Komite’, hvis formål var at lovliggøre homoseksualitet ved at afskaffe §175 fra 1871, der ulovliggjorde homoseksuelle handlinger mellem mænd. Under Hirschfelds lederskab fik de samlet mere end 5.000 underskrifter fra magtfulde tyskere og tyske jøder, heriblandt Albert Einstein, Eduard Bernstein, Martin Buber, Stefan Zweig og Max Brod. Forslaget blev lagt for Rigsdagen i 1898, men blev kun støttet af et mindretal af socialdemokraterne, heriblandt lederen August Bebel, som Magnus Hirschfeld havde et personligt venskab med.

Hirschfeld var desuden den første til at præsentere statistik, der viste at homoseksuelle oftere end heteroseksuelle begår selvmord. Ifølge Magnus Hirschfeld begik 3% af homoseksuelle selvmord hvert år. Én ud af fire homoseksuelle havde forsøgt selvmord på et eller andet tidspunkt i deres liv, og mere end tre ud af fire homoseksuelle havde haft selvmordstanker i løbet af deres liv. Dette mente Hirschfeld var pga. stigmaet bag homoseksualitet i Tyskland, og at de ved at afkriminalisere homoseksualitet ville ændre dette.

I 1905 begyndte han at føre kampagne for abort, da han mente, at der var en tæt sammenhæng mellem kvinders rettigheder og homoseksuelles rettigheder. Hirschfelds syn på seksualitet var meget upopulært og startede ofte ophidsede debatter. En af Hirschfelds kritikere var Baron Christian von Ehrenfels, som mente at der kun var et par biologisk degenererede homoseksuelle, der lokkede ellers sunde drenge til deres livsstil, hvilket gjorde homoseksualitet til et meget dårligt valg. Magnus Hirschfeld argumenterede desuden også for, at der ikke eksisterer nogen betydelig forskel mellem racerne. Han skrev blandt andet: ”Forskellene virker minimale i forhold til, hvad der er tilfælles”, omhandlende khoikhoi-kvinder (en afrikansk stamme) og tyske kvinder.

Hirschfeld skrev og medvirkede i filmen ’Anderledes fra de andre’ fra 1919, hvor en af de første homoseksuelle karakterer blev vist i biografen. Filmen var propaganda for at få ændret loven om homoseksualitet i Tyskland.

Institut for Sexvidenskab

Under den mere liberale atmosfære i Weimar Republikken, oprettede Hirschfeld ’Instituttet for Sexvidenskab’, der åbnede d. 6. juli 1919. Under det nye styre blev §175 ikke længere håndhævet, hvilket betød, at der ikke længere var noget til at stoppe Magnus Hirschfeld. Ansat i instituttet var Felix Abraham, Arthur Kronfeld, Ludwig Levy-Lenz, Bernhard Schapiro og Friedrich Wertheim. De var alle jøder. Instituttet havde blandt andet et stort arkiv med ”sexvidenskab”, sexundervisning, medicinsk konsultation, værelser beregnet til beboelse og et sexmuseum, som efter sigende skulle være blevet besøgt af skolebørn. Magnus Hirschfeld boede der sammen med sin ”elsker” Karl Giese, som godt kunne lide at gå i kvindetøj.

Det var også her der blev udført kønsskifteoperationer, blandt andet på Dörchen Richter. Der blev dog sat en stopper for dette i 1933, da nationalsocialisterne kom til magten. Bøgerne blev fjernet fra instituttet d. 6. maj 1933, hvorefter de blev brændt fire dage senere. Samme aften kom Berlins politi for at meddele, at instituttet skulle forblive lukket. Hirschfeld var ikke længere i Tyskland da dette skete, og han døde i 1935 i Frankrig. Dog kan Hirschfelds indflydelse stadig mærkes over hele verden igennem forskellige homolobbyer, som han skabte fundamentet for.

Hirschfelds arbejde inspirerede blandt andet amerikaneren Henry Gerber, der i 1924 oprettede den første homolobby i USA kaldet ’Society for Human Rights’, og lige siden er disse dekadente foreninger blevet en del af samfundsbilledet over det meste af den vestlige verden.

I Danmark dannede den pædofile homoseksuelle Axel Axgil i 1948 ‘Forbundet af 1948’, senere ‘Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske’ (LBL), i dag kendt som ‘LGBT Danmark’. Samme år blev en underafdeling oprettet i Sverige, under navnet ‘RFSL’. Nogle år senere i Norge, under navnet ‘Det Norske Forbund af 1948’.

Tyske nationalsocialister brænder folkefjendtlige bøger.

Kilder:

Bauer, Heike (2017). The Hirschfeld Archives: Violence, Death, and Modern Queer Culture. Philadelphia, USA: Temple University Press.

Dickinson, Edward Ross (May 2002). Sex, Masculinity, and the “Yellow Peril”: Christian von Ehrenfels’ Program for a Revision of the European Sexual Order, 1902–1910. German Studies Review.

Ralf Dose (2014), Magnus Hirschfeld: The Origins of the Gay Liberation Movement (New York City: Monthly Review Press,);

Goltz, Dustin (2008). Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, and Queer Movements, In Lind, Amy; Brzuzy, Stephanie (eds.). Battleground: Women, Gender, and Sexuality: Volume 2, pp. 291 ff. Greenwood Publishing Group,

Læs også:
Nordisk homolobby, Axel Axgil og koblinger til pædofili
Harry Benjamin – jøden som indførte «kønskorrigering
Hvad er homolobbyen og hvorfor skal den bekæmpes?
Læger og forskere advarer: «Unge kan komme til at fortryde kønskorrigering»
Børn injiceres med kønshormoner i nyt trans-ekperiment
Politisk flertal vil give børn ret til juridisk kønsskifte
Irreversibel kønskorrigerende operation – indgrebet stadig flere fortryder
Forældre trues når de protesterer over LGBTQ-propaganda i svenske børnehaver


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Selvfølgelig. Hver eneste gang.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //