Wikipedias side om Den Nordiske Modstandsbevægelse: Hjælp med at sprede sandheden!

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Hvordan kan du som læser hjælpe med at sprede sandheden? Dette er del 4 af 5 i en artikelserie om Wikipedias side om Modstandsbevægelsen.

Nu har jeg i tre forskellige artikler præsenteret de løgne, der findes på Wikipedias side om Den Nordiske Modstandsbevægelse, og forklaret hvorfor disse løgne eksisterer, og hvorfor det udgør et problem for os, at siden ser ud som den gør. Jeg har også forklaret, hvordan siden på flere punkter bryder flere af Wikipedias egne grundlæggende principper. Nu kommer vi til spørgsmålet om, hvordan vi kan foretage ændringer.

Da det naturligvis er ønskeligt, at flere mennesker får et korrekt billede af Den Nordiske Modstandsbevægelse, og hvad vi rent faktisk står for, vil jeg her bede om din hjælp. Udover det sædvanlige, at spredes denne artikelserie, og måske allerhelst den endelige, femte del, som følger, via forskellige sociale medier og fora, så vil jeg også have din hjælp på en anden måde: ved at tage kampen op for sandhed på Wikipedia!

Alle kan redigere Wikipedia. «Men hvorfor ændrer I ikke bare selv siden?» er et ret logisk spørgsmål. Wikipedias brugere er opdelt i et strikt hierarki afhængigt af hvor meget du har brugt siden og været «behjælpelig» med redigering af forskellige sider (behjælpelig i anførselstegn, da det anses for nyttigt, for eksempel at erstatte sandheder om os, med almindelige løgne på Wikipedia side om Den Nordiske Modstandsbevægelse). Problemet med dette er, at selvom vi skulle lægge meget tid i, at ændre alle løgne og erstatte dem med gode formuleringer, som 100% matcher sandheden, kan enhver bruger, der er steget i Wikipedia’s hierarki, nulstille alle ændringerne med et enkelt klik. Endnu sværere bliver det, når brugere med administratorrettigheder også kan udelukke brugere eller midlertidigt blokere siden for redigering.

Med tilstrækkelig mange folk, der af og til bruger lidt tid til at erstatte løgnene i artiklen med sandheden, kan vi i bedste fald trætte de kræfter, der har en egeninteresse i at sprede et falsk billede af Modstandsbevægelsen. I det mindste kan vi sørge for, at i det mindste nogle af dem, der besøger Wikipedia for at læse om organisationen, får et korrekt billede, da artiklen ved vores samlede indsats kan stå sandfærdigt i korte øjeblikke, efter at vi har rettet den.

For at rette artiklen om os på Wikipedia, skal du bare søge efter artiklen om Den Nordiske Modstandsbevægelse og derefter ændre fanen fra «Læs» til «Rediger» øverst til højre (På den svenske side: «Visa» og «Redigera») . Efter de ønskede ændringer er lavet kan du enten forhåndsvise eller publicere direkte. Du kan også skrive, hvorfor du lavede ændringen – hvilket bliver synligt for omverdenen på en anden fane, hvor ændringer til artiklen logges. Her kan du give kildehenvisninger, som peger på fakta, samt forklaringer, der slår løgnene til jorden.

Ønsker du at få øget status på Wikipedia, og dermed få flere muligheder for at hjælpe, kan du registrere en bruger og derefter vente fire dage. Du vil så blive betragtet som en verificeret bruger. For at kunne hjælpe os yderligere kan du fokusere på at klatre i hierarkiet og stræbe efter at blive administrator. For at lykkes med dette bør du i en periode undgå artiklen om Den Nordiske Modstandsbevægelse, og i stedet hjælpe med ændringer i andre artikler, der ikke er så følsomme, og derefter søge administratorrettigheder.

At gå efter denne opgave, at stræbe efter at blive administrator, kan være tidskrævende og vil måske ikke være passende for de fleste, der læser dette, men måske kunne det være interessant for en anonym sympatisør derude, som i øjeblikket ikke har andre tidskrævende opgaver, og som gerne vil gerne hjælpe organisationen på denne måde i fremtiden. I den rolle (og på vejen dertil) bør løgne som skader vores sag på andre sider, også rettes. For andre, som derimod har mindre tid på grund af andre eksisterende opgaver, kan en nemmere måde at bidrage være, at gå ind og ændre små åbenlyse sager, som for eksempel at erstatte ordet «nynazistisk» med «nationalsocialistisk».

Mere information om hvordan du redigerer artikler og hvordan det fungerer på Wikipedia, kan du læse om her.

Som med så meget andet kan vi få sandheden til at triumfere over løgnene, ved at alle blot hjælper til med hvad de kan. Næste artikel i denne artikelserie vil være en sandhedsbaseret artikel om Den Nordiske Modstandsbevægelse, som den burde have set ud på Wikipedia, hvis deres forfattere rent faktisk levede op til Wikipedias grundlæggende principper for objektivitet. I den kan du altså plukke tips til ændringer, der kan implementeres på den aktuelle Wikipedia-side om os.

Relaterede artikler:
Wikipedias side om Den Nordiske Modstandsbevægelse: Introduktion
Wikipedias side om Den Nordiske Modstandsbevægelse: Hvilke løgne spredes og hvorfor?
Wikipedias side om Den Nordiske Modstandsbevægelse: Fortsættelse om løgnene


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //