13-årig »trans« skal gøre modebranchen mere »inkluderende«

TRANSSEKSUALITET: En 13-årig, som er blevet »trans« efter at have tilbragt tid med en, har påtaget sig opgaven at åbne modebranchen op for »ikke-binære«. Nu nomineres han af svenske Aftonbladet til Svensk Helt.

Temabillede. Foto: CC Public Domain.

Agenturernes »fordomme« står i vejen for den unge trans’ drømme om at blive fotomodel. De søger nemlig mest efter mænd og kvinder, drenge og piger. Kurt på 13 år har derfor besluttet sig for at repræsentere de »ikke-binære« i deres kamp for mere plads på modescenen.

– Jeg vil påvirke modeindustrien, så den bliver mere inkluderende, fortæller han til Aftonbladet i en hjemmereportage, hvor Kurts værelse i forældrenes hjem i en forstad til Stockholm beskrives som følger:

På en af ​​de lyserøde vægge hænger et pride-flag, billeder af berømtheder og tøj. Ved siden af ​​sengen er et bord med et spejl og makeup på.

– Jeg har altid været interesseret i tøj. Min drøm er at være i stand til at stå i front for en modekampagne for eksempelvis H&M eller at være i et stort modemagasin, fortæller Kurt om sig selv og fortryder beklager sig efterfølgende over, at agenturerne foretrækker »binære« modeller.

– Så bliver det umuligt for mig at ansøge. Jeg drømmer om at arbejde som fodmodel og ønsker at påvirke modebranchen, så den bliver mere inkluderende.

Kurt siger, at han i en alder af fire år mødte en »ikke-binær trans-person« for første gang. Forbindelsen med denne trans førte til, at Kurt snart »indså, at han også var ikke-binær«. Hans forældre »støttede« ham fra begyndelsen.

-… Mine forældre hjalp med at fortælle det til mine venner.

Artiklen beskriver alle de vanskeligheder, som Kurt som en trans er tvunget til at gennemgå, såsom ydmygelse, når han er tvunget til at vise sit pas i udlandet – hvor hans køn er angivet.

 

Vigtigste politiske spørgsmål: »Kan han standse puberteten i tide?«

For sit politiske arbejde har Kurt en Instagram-konto, hvor han lægger selfies op og »spreder viden om trans-personers rettigheder, homofobi, racisme og feminisme«.

Han siger, at sundhedssystemet heldigvis formåede at medicinere hans pubertet bort »i tide«, og at han ser kortere køer til »trans-plejen« som de vigtigste politiske spørgsmål i samfundet.

– … Jeg måtte vente i over to år. Heldigvis havde min mor sat mig i kø i tide, så jeg kunne få hjælp til at sætte puberteten på pause i tide. Ellers ville det have været en katastrofe.

Andre vigtige spørgsmål for Kurt er en ændring i lovgivningen vedrørende køn og øget trans-propaganda i skolen:

– Jeg vil indføre et tredje juridisk køn. Nu er der kun to køn. Jeg vil også have, at skolen formidler bedre viden om trans.

For at vende tilbage til modeindustrien, så er Kurts opfordring til modelbureauer, at de skal stoppe med at »gå ud med søgninger efter piger og drenge« og i stedet »søge efter børn i bestemte aldre«.

– Det er en let ting at rette, kommenterer han.

Aftonbladets rapport om transen Kurt er en del af en serie, som, skriver man, handler om »hundreder af hverdagshelte, der har bevist mod, civilkurage og medmenneskelighed«.

Af disse vælger avisens jury derefter »seks helte, som prises på den tv-transmitterede ‘Svenske helte-galla‘«, der sendes lige før jul.

 

Relaterede artikler:
Britiske hospitaler erstatter ord som »brystmælk« og »mor« for at inkludere transpersoner
Mange unge transpersoner i Storbritannien ønsker at skifte tilbage til deres virkelige køn
Jøden Magnus Hirschfeld, homolobbyen og transkønnede
Studie: Fire af fem «transseksuelle» lider af mentale forstyrrelser
Nordisk homolobby, Axel Axgil og koblinger til pædofili


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //