Folkelig modstand mod »pride« i Finland

MODSTAND: En undersøgelse udført af et finsk nyhedsbureau viser en sand folkelig modstand i landet mod statslig sanktioneret dekadence i form af »pride«-arrangementer.

følge en undersøgelse foretaget af det finske nyhedsbureau (STT) om protester under »pride«-demonstrationer, er langt de fleste af sådanne begivenheder blevet konfronteret med stor utilfredshed.

Arrangørerne af sådanne arrangementer oplyste, at de jævnligt bliver udsat for »chikane eller hærværk« i form af blandt andet kritiske kommentarer og tyveri/destruktion af flag.

Svenske Yle har interviewet Tuija Saresma, en forsker ved universitetet i Jyväskylä, som har specialiseret sig i emnet »haderetorik«. I interviewet er Saresma særligt vred over fænomenet at brænde et »pride«-flag af – som ifølge hende er en »voldshandling«:

-… At brænde et flag er en bevidst og meget voldelig handling, hvor genstanden med stærk symbolsk værdi krænkes, siger hun.

 

Alt fra »urimelige kommentarer« til »gasangreb«

Ifølge STTs undersøgelse er »urimelige og fornærmende kommentarer« og stjålne flag almindeligt for arrangører af »pride«-parader. Men endnu flere »alvorlige forbrydelser« siges at være almindelige: flagafbrænding, dødstrusler, barberblade gemt under klistermærker – og gasangreb. Forsker Saresma udtaler i interviewet, at hun er »rystet« over, at så mange arrangører bliver udsat for så meget negativt.

Ifølge Svenska Yle har de fleste »pride«-arrangører de seneste år indsendt anmeldelser vedrørende hærværk og chikane, som sjældent har ført nogen vegne. Foreløbige undersøgelser er blevet afbrudt på grund af mangel på mistænkte eller på grund af lav værdi af den stjålne/skadede ejendom, beklager nyhedssiden.

Læs også:
Den sidste forpost i kampen mod homolobbyen!
Nordisk homolobby, Axel Axgil og koblinger til pædofili
Homoseksuelle er ikke født homoseksuelle
Er kritik af homolobbyen en hadforbrydelse?

Hvad er homolobbyen og hvorfor skal den bekæmpes?


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //