Voldtægtskultur i LGBT-miljøet

DEKADENCE: LGBT+ Danmark udtaler sig om den iboende voldtægtskultur i LGBT-miljøet. Deres løsning: mere LGBT.

En betydelig større andel af homoseksuelle bliver udsat for overgreb end heteroseksuelle.

1,2% af heteroseksuelle mænd og 11,4% af heteroseksuelle kvinder har mindst én gang oplevet et seksuelt overgreb. Andelen blandt homo- og biseksuelle mænd er markant større end blandt heteroseksuelle mænd. Blandt homoseksuelle mænd har hele 7,2 % oplevet seksuelt overgreb, og blandt biseksuelle mænd er det gældende for 8,2 %. Andelen blandt homoseksuelle kvinder er også markant større end blandt heteroseksuelle kvinder, hvor 17 % af de homoseksuelle kvinder har oplevet seksuelt overgreb mindst én gang. Også blandt transkønnede og nonbinære er andelen der har oplevet seksuelt overgreb markant større end blandt ciskønnede, hvor  18,2 % af »transkvinder« og 27,1 % af »transmænd« mindst én gang har oplevet seksuelt overgreb, det viser en undersøgelse fra projekt sexus, en befolkningsundersøgelse lavet af Statens Serum Institut og Aalborg Universitet.

Undersøgelsen fandt også, at homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede markant oftere end heteroseksuelle uønsket får delt nøgenbilleder på sociale medier og lever i voldelige parforhold og noget tyder på, at LGBT-miljøet er en voldtægtskultur.

– Hvis du kommer ind i et miljø (LGBT-miljøet, red. amn.), hvor normen er at overskride hinandens grænser, fordi det er det, der forventes af dig, fordi miljøet er så hyperseksualiseret, så kræver det bare noget at stikke sin finger op af jorden og sige, hvad fuck er det vi har gang i, siger Mikkel Radick, som DR har talt med om voldtægt i LGBT-underverdenen.

Ifølge Camilla Møhring, der er metoo-forsker ved Aarhus Universitet og lektor på Institut for Kommunikation og Kultur, kan LGBT-miljøet være præget af et »legende og afsøgende« seksuelt miljø, og det kan være med til at øge andelen af seksuelle overgreb i miljøet, fordi det kan være svært at finde ud af, hvor ens grænser er, når man er blevet lukket ind i det her miljø.

 

»Gatekeepere« i miljøet

Tidligere barejer af homo-baren Cosy Camilla Lantz fortæller, at der i LGBT-miljøet er nogle såkaldte »gatekeepers«. Det er nogle ældre, ofte mænd, som har været i miljøet længe og kender det godt.

– Homomiljøet har altid været lidt sin egen by i byen, så det var meget tydeligt, når der kom nye til. Derfor kunne unge også nemt udnyttes seksuelt af de ældre, siger hun.

Hun har selv været vidne til, at de nytilkomne unge i miljøet blev opsamlet af de såkaldte gatekeepers i LGBT-miljøet på baren Cosy.

– Der har været nogle, som har set det som en magt at erobre de her meget unge nytilkomne, siger Camillla Lantz.

 

LGBT+ Danmarks løsning: mere LGBT

Hos LGBT+ Danmark er man bevidst om problemet med en iboende voldtægtskultur i LGBT-miljøet, hvilken ifølge Ask Ulrich Petersen, som er forperson for LGBT+ Danmark, skal løses med mere LGBT i form af »mangfoldig seksualundervisning« til både børn og voksne.

– Vi skal i gang med at udvikle seksualundervisning til både børn og voksne. For det er også voksne mennesker, som ikke har fået den læring, de har brug for, for at komme trygt ind i det her miljø, siger han til DR.

Læs også:
Homoseksuelle er ikke født homoseksuelle
Afsky overfor homoseksualitet er en naturlig respons
Er kritik af homolobbyen en hadforbrydelse?
Nordisk homolobby, Axel Axgil og koblinger til pædofili


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Zogberg says:

  “Vi skal i gang med at udvikle seksualundervisning til børn”…

  Sort på hvidt fra hestens mund… de er pædofile….. Nu kan det altså ikke blive meget tydeligere folkens…

 • Føj for helvede, amen det simpelthen forfærdeligt det der, er mundlam

 • God journalistik og overskrift.

 • Jeg var inde og læse rapporten, hvis nordfront ønsker at opdatere artiklen med tallene. De er chokerende:

  Udsat for seksuelt overgreb mindst én gang:
  Mænd 1.2%
  Bøsser 7.2%
  Biseksuelle mænd 8.2%

  Kvinder 11.4%
  Lebber 17%
  Biseksuelle kvinder 31%

  “Transkvinder” (Psykiske syge mænd) 18.2%
  “Transmænd” (Psykiske syge kvinder) 27.1%

  Det står på side 502 i rapporten.

 • Nu skriver i miljøet “derinde”, hvilke nok er sandt. Jeg er ofte i mine unge alder blevet spurgt om jeg var lesbisk, af lesbiske, da jeg virkede til at være det. Der kom i starten en hel sørøver forklaring fra mig af, indtil jeg fik nok. Der er en helt anden åbenhed og lukkethed som kun de kender til, og ok for mig. Jeg vader ikke rundt i det. Men, seksualundervisningen og en god omgang moral til grænserne er vel ok for alle.

 • Torsten says:

  Homoer kan ikke formerer sig. Derfor rekruterer de børn.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //