Behersk Livet #14: Tapperhed

BEHERSK LIVET: Hele folket – mænd og kvinder, unge og gamle – kan og bør være tapre på deres egen måde.

Heltemod er ikke skænket til alle. Tapper må hver og en være.

Heltemod er et kald, som alle må kæmpe for, når skæbnen kræver det. Men ikke alle, der stræber efter heltemod, er også en helt.

Tapperhed er en pligt for ethvert tysk menneske. Og enhver ægte tysker kan og må være modig.

Som med alt i livet, er for al tysk fremtid også lederen en tapperhedens forbillede. Han har vist det tyske folk, at der inden for de naturlige livslove findes intet, som for en tysk hedder  “umuligt”. Med tapperhed kan enhver fare trosses, enhver modstander overvindes, alle vanskeligheder elimineres. Tapperhed fører til mirakler.

Sjældent er samspillet mellem krop, sjæl og ånd så tydelig som i tapperhed. Tapperhed forudsætter på samme måde tugt af kroppen, tugt af ånden og sjælens tugt.

I sport og fysiske aktiviteter sættes tapperheden på prøve. En sportslig holdning kommer ikke kun til udtryk i spændstighed og muskelstyrke, men i den udholdelige, beslutsomme tapperhed. Tapperhed, med hvilken farerne ved sportslig konkurrence og træning imødekommes, og ubehaget ved stædig styrkelse og skoling overvindes.

I alt slags vejr må tapperheden vise sin udholdenhed. Himmelen har ikke givet det nordiske menneske evig forår, eftersom det ville gøre ham stærk. Den har ikke givet ham evig sommer, for den ønsker at bevare ham fra slaphed. Foruden forår og sol har den Almægtige givet det tyske folk kraftige storme og kolde mørke vinterdage. Modstand mod stormen og den iskold vinterkulde med fuld energi, er en test af tapper nordisk holdning.

Ved ulykker, skader og sygdomme vises, hvem der er tapper. Der findes mennesker, der bliver uudholdelige, når de er syge, de plager deres plejere, selvom deres smerte ikke er uudholdelige. Men der findes også mennesker, der viser mod i deres sygdom, som udstråler en fantastisk tapper indstilling, selv under de bitterste smerter og kvaler og forbliver beskedne, selv i tilfælde, hvor de ville have ret til at være krævende.

Man må være tapper i det daglige livs alle mulige vanskeligheder, lidelser og farer. For enhver person, der ikke let glider gennem livet eller afstumpet fordummer sit liv, vil opleve ubehag når det gælder at overvinde konflikter, der må håndteres, og farer, der skal overvindes. Gennem hele livet må en person ofte overvinde vanskeligheder helt på egen hånd. Da findes der kun til hjælp tapperheden, den modige handling og en beslutsom fremadstormende holdning.

Tapperhed er ikke mandens privilegium. Kvinderne og mødrene, drengene og pigerne, de har alle den stolte ret og den hellige pligt til at være tapre.

Tapperhed er godt. Fejhed er dårligt. Det betyder ikke noget, om nogen har begået fejl i løbet af deres liv, så længe personen altid har handlet tappert i sit livs skæbnesvangre øjeblikke og i hverdagens mindre gøremål.

Tapperhed bringer dig lykke. Der findes mennesker, der tåler deres skæbne med stædig bitterhed, og der findes mennesker, der fuld af mildhed tålmodigt spiller offerlam med et vemodigt blik. Alt dette har intet at gøre med tapperhed. De tapre møder livet med energisk og lykkeligt mod. Glad og stolt, rank og fri, skrider den modige mand ind i fremtiden – selvom han ser døden foran sig.

Tapperhed er altid livsbekræftende. Den tapre står stadig i livet. Han ville aldrig søge sig ud af en vanskelig situation ved at flygte ind i døden.

I hverdagens liv må denne tapperhed bevise sig, så den kan føre til sejr selv i afgørende øjeblikke. Tapperheden må praktiseres i tider med fred, så folket kan bestå i krig. I alvorens time kan tapperhed ikke hurtigt hentes fra et gammelt våbenkabinet. Tapperhed hører til det tyske menneskes evige holdning. Fordi han altid er tapper i krig og fred, er Gud med ham.

Tidligere publicerede kapitler:
Behersk Livet: Forord
Behersk Livet #1: Forpligtelse
Behersk Livet #2: Bevægelse
Behersk Livet #3: Livsbekræftelse
Behersk Livet #4: Indre frihed
Behersk Livet #5: Politisk frihed
Behersk Livet #6: Tysk tro
Behersk Livet #7: Tillid
Behersk Livet #8: Kærlighedens kraft
Behersk Livet #9: Udholdenhed
Behersk Livet #10: Tålmodighed – at kunne vente
Behersk Livet #11: Ydmyghed
Behersk Livet #12: Karakterstyrke
Behersk Livet #13: Hjertelig godhed
Behersk Livet #14: Tapperhed
Behersk Livet #15: Retfærdighed
Behersk Livet #16: Renhed
Behersk Livet #17: “Zucht” – avl og tugt
Behersk Livet #18: Høflighed
Behersk Livet #19: Ofring og afkald
Behersk Livet #20: Behersk Livet

 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Odin was with the brave nordic men
  Who swam to the sacred viking ship
  And climbed up on the dragon ship
  Who raised the flag of our race
  Who raised the flag of Odin
  The arrow of the flag points up
  To where Odin Lives
  We are pro-nordic vikings
  We are spiritually brave
  Odin and Frigga favor the brave
  We practice bravery in times of peace
  To be brave when needed
  With spiritual bravery
  Every danger can be defeated
  As the power of Odin is inside of us
  Be brave and take to spiritual life
  When others are in a brainwashed trance
  Be brave for the nordic race
  Be brave for Odin and Frigga


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //