Behersk Livet #8: Kærlighedens kraft

BEHERSK LIVET: Kærligheden skaber nyt liv og skænker kundskab. “Sand visdom ejes kun af de, som besidder en uendelig kærlighed til livet”.

Der er få ting i det menneskelige liv, der er så indholdsrigt og alligevel så forfærdeligt tomt, så fortryllende følsomt, men alligevel ofte så udslidt, så højt ophøjet og alligevel så ynkeligt lavt, som det vi kalder kærlighed. Gang på gang, i øjeblikke af stilhed, må man føle kærlighedens store ømhed og dybde, for at ane dens fulde kraft. De som ikke forstår dette, har spildt en betydelig del af deres liv.

Kærlighed giver kundskab. Det siges ofte, at kærlighed gør blind. Man bør egentlig sige, at forelskelse gør blind. Den som forvilder sig fra dyb kærlighed til en urealistisk forelskelse, som endnu ikke er moden til ægte kærlighed, kan fare vild som en blind.

Ægte kærlighed bringer viden. Med fornuft kan man beregne ting og løse problemer. Med fornuft kan man endda indgå en politisk aftale eller en ægteskabsaftale. Men for at se de endelige sammenhænge, forstå et menneskehjerte, begribe et stort vidunder i naturen, føle de store guddommelige kræfter – for kunne få vished om alt dette, kræver det, at hjertet er til stede, man må være gennemstrålet af dyb kærlighed.

Den som vil opnå fuldstændig kundskab, må først besidde denne dybe kærlighed. Sand visdom ejes kun af dem, der har en uendelig kærlighed til livet. Kun dem, der hengiver sig helhjertet til problemerne, kan løse videnskabens og forskningens gåder. Kun personer med et hjerte, der lyser for deres tilhængere, kan være forstående og forståelige lærere og ledere af mennesker. Vise mennesker, for hvem skæbnen har givet en særlig fornemmelse til de mystiske sammenhænge i livet, er altid mennesker fulde af kærlighed.

Kærlighed er skabende. Et nyt menneskeliv vokser ud fra mandens kærlighed til kvinden. En ny generation for folket dukker op af flere slægters brændende kærlighed. Storslåede værker opstår kun fra et grebet hjerte. En skulptur fuld af liv, et dybt digt, en kraftfuld eller inderlig musikalsk komposition kan kun skabes af en kunstner, der brænder med en indre ild. Ofte finder disse kreative mennesker ikke den fulde opfyldelse af deres lidenskabelige kærlighed. De er undertiden fattige på kærlighed i denne henseende. Men de tørster efter kærlighed. De er så kærlighedfulde, at de brister i sømmene. Mennesker, der inderst inde er kærlighedsløse, er aldrig skabende. Man undrer sig ofte over, hvordan en bestemt person kan have denne utømmelige skaberkraft. Det er den guddommelige gave af hengiven kærlighed.

Uendeligt kreativ er den kærlighedfulde mor, der med enkle midler fortryller barnet i juletider med historier om lykke og glæde, som højtideligt fylder hendes familie med åndelig dybde fra den gamle kilde af naturens gaver og folkets traditioner. Med uudtømmelig kraft kan kærlighedfulde mennesker fylde hinanden med lykke. Et folk fyldt med en dyb kærlighed til blodet og hjemlandet, til en god idé og en stor leder, vil altid være et skabende folk.

Kærlighedens kraft er en guddommelig kraft. Gamle sagaer fortæller gang på gang, at guddommeligheden omfavnede det jordiske liv, ud af og gennem kærligheden, og at guddommelige kræfter gennem kærlighed fyldte jorden.

Den der er fyldt med kærlighed, føler guddommelighedens nærhed på en særlig måde. Den guddommelige glans skinner fra øjnene på mennesker, der bærer en meget stor kærlighed i sig selv, som med uendelig kærlighed omfavner et menneske, sit folk, et værk, en idé. Og eftersom al kærlighed er en strøm af guddommelige kræfter, kræver al dyb kærlighed også en hellig ærbødighed og ømhed. Gamle som unge bør ligeledes bære denne ærbødighed for kærlighed i deres hjerter.

Den tyske mands inderlige og dybe kærlighed er kendt over hele verden. Ethvert tysk menneske bør altid bære med sig, omfavne og udvide kærligheden i sit hjerte. Så vil kærlighed være et evigt løfte fra det tyske folks uudtømmelige rigdom.

Tidligere publicerede kapitler:
Behersk Livet: Forord
Behersk Livet #1: Forpligtelse
Behersk Livet #2: Bevægelse
Behersk Livet #3: Livsbekræftelse
Behersk Livet #4: Indre frihed
Behersk Livet #5: Politisk frihed
Behersk Livet #6: Tysk tro
Behersk Livet #7: Tillid
Behersk Livet #8: Kærlighedens kraft
Behersk Livet #9: Udholdenhed
Behersk Livet #10: Tålmodighed – at kunne vente
Behersk Livet #11: Ydmyghed
Behersk Livet #12: Karakterstyrke
Behersk Livet #13: Hjertelig godhed
Behersk Livet #14: Tapperhed
Behersk Livet #15: Retfærdighed
Behersk Livet #16: Renhed
Behersk Livet #17: “Zucht” – avl og tugt
Behersk Livet #18: Høflighed
Behersk Livet #19: Ofring og afkald
Behersk Livet #20: Behersk Livet

 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • The new odinist
  Feels the power of love
  Feels the presence
  Of the Goddess of Love
  Receives the wisdom
  From the Queen of the nordics
  The divine brightness of light
  A divine gift to earthly life
  The odinist energy comes down to Earth
  An experience of a lifetime
  Full of beauty and wonder
  Full of life
  Full of love
  Her name is Frigga


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //