Behersk Livet #5: Politisk frihed

BEHERSK LIVET: Politisk frihed er vigtigt, men kræver et sundt og modent folk, som kan håndtere friheden uden at drive mod anarkistisk oprør mod naturlige hierarkier og sund orden.

Den indre frihed må ethvert menneske dag for dag på ny tilkæmpe sig. Den der besidder indre frihed, favner en enorm menneskelig storhed. Individets indre frihed er en forudsætning for befolkningens politiske frihed.

Uden en indre kraft, som kræver individets frihed, vil et folk ikke være i stand til at kræve nogen politisk frihed. For et folk, der mangler denne kraft, ville politisk frihed betyde vilkårlighed, mangel på selvbeherskelse, karaktermæssig og økonomisk anarki, kulturelt forfald og et total internt sammenbrud. Et sådant folk kan kun opnå et godt liv og bidrage til menneskehedens velfærd under en kraftfuld fremmed regering. Denne tilstand vil være en tragisk skæbne for et folk. Dog ville det være vanvittigt at ville benægte denne skæbne. Tusinder af års historie viser lærerige eksempler på denne tragiske skæbne, som ethvert menneske og ethvert folk må lære af.

Et folk, hvis skæbne har tildelt det en forpligtelse til at lede et andet uselvstændigt folk, kan miste denne ret, hvis enkelte medlemmer af dette folk henfalder til brutalitet, personlig udnyttelse, karakterforringelse, moralsk forfald og dermed politisk inkompetence. Derfor ved ethvert tysk menneske, hvilken vældig forpligtende opgave historie har tildelt hver enkelt individ personligt. Enhver tysker er stolt af denne forpligtelse og tager den til sig med hellig alvorlig ansvarsfølelse. Dog bærer han i sig den glade bevidsthed om, og den urokkelige vilje til, at han, uanset hvad der sker, vil mestre denne opgave.

Et storslået, frihedsorienteret, politisk uafhængigt folk, føler det som et uudholdeligt åg over sig, når det placeres under et lille indsnævret politisk styre og en unaturlig despot, der tyrannisk og brutalt misbruger og undertrykker det. Gennem sin historie kender det tyske folk tilstrækkeligt af en sådan fuldstændig vilkårlighed og sådanne inkompetente herskere.

Store tyske krigere har gentagne gange med inderlighed og had kæmpet mod sådant tyranni. Simple diktaturer er altid i strid med befolkningens velfærd. Men når en stor leder dukker op, med glødende entusiasme, jernhård energi, og – med fast hånd om nødvendigt – får folket tilbage til dets egne livslove, med al magt overfører sin egen kraft og storhed til folket og atter åbner for folkets lykkens kildevæld og velstand, så har dette magtfulde lederskab intet at gøre med tyranni. Det er et lederskab til frihed, selvom vejen dertil undertiden kan være smertefuld for den enkelte. Kun smålige enspændere, forstokkede konservative og svagtbegavede fanatisk modvillige mennesker kan opfatte et stærkt lederskab mod et storslået mål som overgreb og tyranni.

Naturlige mennesker indordner sig frivilligt i folkets store, sluttede og forenede march mod fremtiden og opfatter det som den fineste lykke at følge en stor leder. Små sjæle tror undertiden, at man kan eller må efterligne en stor politisk leder. Hvad for ham er et udtryk for kraft i overflod, virker på disse som latterlige opblæsthed, som man ikke er villig til at følge. Det der hos en genial leder virker medrivende på geniets entusiasme, virker på efterligneren som elendig tvang. Hvad der er frivillig følge af en fremtrædende leder, bliver underdanig underkastelse for snæversynede efterlignere.

Politiske ledere, der ikke er ligestillede med geniet, kan kun bevare deres tilhængers frihed og beskytte dem mod tyranner ved selv at vise, at de ikke er efterligninger, men sande følgere af deres leder, at de selv ikke spiller ledere, men tjener deres følgere ved at vise dem vejen.

Politisk frihed vil altid være en forudsætning for en sund udvikling af et stort folks kræfter. Det er derfor vigtigt for enhver tysker altid at kæmper for denne politiske frihed. Det er nødvendigt, at sangen om politisk frihed fortsat synges.

Tidligere publicerede kapitler:
Behersk Livet: Forord
Behersk Livet #1: Forpligtelse
Behersk Livet #2: Bevægelse
Behersk Livet #3: Livsbekræftelse
Behersk Livet #4: Indre frihed
Behersk Livet #5: Politisk frihed
Behersk Livet #6: Tysk tro
Behersk Livet #7: Tillid
Behersk Livet #8: Kærlighedens kraft
Behersk Livet #9: Udholdenhed
Behersk Livet #10: Tålmodighed – at kunne vente
Behersk Livet #11: Ydmyghed
Behersk Livet #12: Karakterstyrke
Behersk Livet #13: Hjertelig godhed
Behersk Livet #14: Tapperhed
Behersk Livet #15: Retfærdighed
Behersk Livet #16: Renhed
Behersk Livet #17: “Zucht” – avl og tugt
Behersk Livet #18: Høflighed
Behersk Livet #19: Ofring og afkald
Behersk Livet #20: Behersk Livet

 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • The inner force demands our freedom
  We demand our mind to obey our soul
  Our soul wants to be free
  Our body wants political freedom
  Odin is encouraging us to be free
  Frigga is cheering us on to be an odinist
  The odinist has personal help
  From Odin and Frigga
  The brilliant nordic leader captivates us
  Increasing the help from the other side
  From the higher power
  From the throne of Odin
  By the order of Odin
  To win our freedom


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //