Behersk Livet#11: Ydmyghed

BEHERSK LIVET: Gode ledere og store personer er ydmyge mod sine folkekammerater og naturen.

Mange mennesker opfordrer til ydmyghed, fordi de altid ønsker at se folket i deres omgivelser som små, uvæsentlige og underdanige. De vil omgi sig med svage individer, for ellers kan de ikke hævde sig selv. Disse mennesker forveksler ydmyghed med underkastelse.

Ægte ydmyghed er noget helt anderledes end selvunderkastelse. Ægte ydmyghed er ægte storhed.

Den ydmyge person føler og ved nøjagtigt, hvilke plads han indtager i dette liv. Han er guddommeligheden taknemmelig for det livsmål, han har fået, og står glad og gerne på hans post. Han føler sig som en del af Guds store skabelse og ved, at uden Guds vide verden ville han ikke betyde nogen ting, men at med guddommeligheden er han i stand til alt. Han stræber ikke efter at fremstå som mere eller mindre, end han virkelig er i den store guddommelige verden. Den ydmyg mand er stor, fordi han ved, at han er en lille del af dette uendelige univers. Kraft og selvtillid giver ham den ydmyghed, han besidder. I livlig forbindelse med den mægtige natur, med solen og stjernerne, lever den virkelig ydmyge. Han placerer ikke blindt og dumt sin person i hele verdens centrum, men føler, at hans eksistens er en del af den store evigheds strøm.

Den, der ikke føler denne ydmyghed før guddommeligheden, lærer aldrig at vise ydmyghed over for deres medmennesker. Frem for alt skal man være ydmyg over for ens følgere, over for alle mennesker, for hvilke man står som en leder, som man er ansvarlig for gennem sin ledelse. At opføre sig som en pascha, at hævde sig som leder, at isolere sig i sin høje position for arrogant og overfladisk at se ned på sine undersåtter er latterligt og dumt, det kræver ingen åndelig dannelse. Kun dem, der i enhver følger ser et levende individ med både blod og sjæl, der forstår selv de mindste og enkleste menneskelige bekymringer, der respekterer det fælles blod i alle folkefæller, der forstår værdien af ​​det mest beskedne led i Guds evige arbejde, opfylder forudsætningen for ægte storhed og ægte ydmyghed. Den ydmyge mand er så stor, at han ikke behøver at tiltrække opmærksomhed med den blotte eksterne reklame. Det ydmyge menneskes store personlighed erobrer, overbeviser, begejstrer og leder følgerne af sig selv. I nærheden af ​​de virkelig store mennesker føler man sig aldrig lille eller deprimeret, men altid fri og opløftet.

Ydmyghed og storhed hører altid sammen. Derfor bliver igennem denne ydmyghed selv den som befinder sig nederst i livets ydre hierarki opløftet ind i de stores fællesskab. Denne har ingen grund til at gøre oprør, føle overgivenhed, spille den undertrykte eller tale om uretfærdighed, og har heller ikke behov for at demonstrere for proletariatet eller forkynde sit klassehad. Han udfører sin funktion og ved, hvor vigtigt hans daglige arbejde er for hele folkets trivsel. Hans indre værdi bliver derfor ligeværdig med den, som går spidsen af den fælles arbejdsindsats. En elendig tyran kan stille sig over den ydmyge mand, men før sig selv, alle tænkende mennesker og evig guddommelighed, står de ydmyge altid uendeligt i højere kurs end den sørgelige tyran.

I sidste ende er ydmyghed intet andet end naturlighed, indordnen under de store naturlige love, der styrer vores liv. Fra den uudtømmelige rigdom af det tyske væsen udgør ydmyghed blot en egenskab af mange, i hvilken den sande tyske natur afspejles.

Hovmodig arrogance og underdanig selvunderkastelse er imidlertid fjender af den ydmyge tyske storhed.

Tidligere publicerede kapitler:
Behersk Livet: Forord
Behersk Livet #1: Forpligtelse
Behersk Livet #2: Bevægelse
Behersk Livet #3: Livsbekræftelse
Behersk Livet #4: Indre frihed
Behersk Livet #5: Politisk frihed
Behersk Livet #6: Tysk tro
Behersk Livet #7: Tillid
Behersk Livet #8: Kærlighedens kraft
Behersk Livet #9: Udholdenhed
Behersk Livet #10: Tålmodighed – at kunne vente
Behersk Livet #11: Ydmyghed
Behersk Livet #12: Karakterstyrke
Behersk Livet #13: Hjertelig godhed
Behersk Livet #14: Tapperhed
Behersk Livet #15: Retfærdighed
Behersk Livet #16: Renhed
Behersk Livet #17: “Zucht” – avl og tugt
Behersk Livet #18: Høflighed
Behersk Livet #19: Ofring og afkald
Behersk Livet #20: Behersk Livet

 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Humility and greatness belong together
  We feel part of God’s great creation
  We appreciate Divinity for our life’s goal
  We are happy to be on our post
  Our daily work is important
  For the well-being of the nordic people
  Humility is the spiritual and natural law
  That governs our lives
  Great people are humble before Odin
  Odin is the Norse God
  Of eternity, knowledge, and bliss
  Humility before Odin is wisdom


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //