Behersk Livet #9:
Udholdenhed

BEHERSK LIVET: Livet er en lang kamp og kun de udholdende når deres mål.

Tyskerne er kendt over hele verden for deres sejhed og udholdenhed. Deres succes på alle livets områder har de ikke mindst deres sejhed at takke for.

Udholdenhed sætter grundigheden først. Den der på overfladen farer omkring i livet, den der bare tager små bidder af alting, den der som regel bare berører problemerne på overfladen i stedet for for alvor at løse dem, af sådanne mennesker kan man heller ikke forvente fuldstændig hengivenhed, udholdenhed og kampglød når det kommer til at udføre et bestemt arbejde eller løse en bestemt opgave.

Kun den, der fuldt ud stiller sig på posten, som han bliver henvist til, kun den, der helhjertet går ind for sit livs opgave, kan besidde kraften og beslutsomheden til at fortsætte med at udføre denne opgave. Udholdenheden henter næring fra en fast tro. Hvor end tvivl og fortvivlelse griber fat, vil al modstandskraft snart bryde sammen, enhver front falder, der kan ikke eksistere nogen udholdenhed. Hellig entusiasme, glødende tro og fuldstændig tillid udgør fundamentet for enhver til at begive sig udholdende ud i den hårdeste kamp, ​​det tungeste arbejde, de mest bitre prøvelser for krop, sind og sjæl.

Krigen kræver en udholdenhed af jern. I visse historiske fejder stod forskellige folk mod hinanden i årevis som jævnbyrdige modstandere uden at nå frem til en afgørelse. Den sejeste modstander, den med bedre nerver og fastere udholdenhed, tog til sidst sejren hjem. Ikke sjældent tabte den mere magtfulde og stærkere modstander i historiens løb, da indre fjender nedbrød hans magt og fjernede hans udholdenhed. Fremmelsen af sej modstandskraft hører altid til de mest nødvendige krigsforberedelser. Den urokkelige styrke af en hærdet udholdenhed for hele den ydre og indre front er en af ​​de vigtigste krigsopgaver.

Bitter hård udholdenhed forlænger ofte arbejdet. For det nordiske menneske er arbejdet ingen belastende forbandelse, men heller ingen overfladisk leg. Det er for ham noget smukt og attraktivt, da han i arbejdet ser en stor opgave, som han fuldstændigt og helhjertet vier sig til i sin kamp for at handle kraftigt og mestre sejrrigt. Den hårdeste udholdenhed må grovarbejderen besidde, som udgraver kul og metaller – og den fine mekaniker, der udfører det mest værdifulde præcisionsarbejde. Hjemmearbejderen skal være lige så pålidelig til at håndtere sit arbejde som fabriksarbejderen, kontormedarbejderen og bygningsarbejderen. Kun gennem denne urokkelige fasthed og ihærdighed kan arbejdet bringes til sin ultimative succes. Tavs tapperhed af ukuelig udholdenhed må stå bag arbejderen.

Store værker af en kreativ art bliver ofte fantaseret om i et gudsbenådet øjeblik, men realiseres derefter kun gennem den sejeste kamp, fødes ud af ​​al kraft og ofte ren overmenneskelig udholdenhed. Dag og nat bærer den kreative person med sig sit arbejde, både i ro og i uro i livet, er han optaget af sit arbejde. Han kan ikke give slip på det. Han er så besat af det, at han ofte ser ud til at være fraværende blandt sine kære, som om han levede i en anden verden.

Historien byder på gribende og rystende eksempler på denne skabende og beundringsværdige udholdenhed hos det kreative menneske. Naturen selv viser mennesker, at det nye liv, skabt på et øjeblik, men først efter en lang, stille og tålmodig tid, bliver født. Gennem ni lange måneder tager moderen sig af, sørger for, beskytter og bærer barnet i opofrende ihærdighed under sit hjerte, indtil menneskets smukkeste arbejde endelig ser verdens lys. Alt kreativt arbejde kan kun føre til et færdigt og anerkendt mesterværk gennem udholdenhed.

Mennesker og folk, der aldrig har fejlet i deres udholdenhed, er de virkelige mestre af livet. De har retten til at være virkelig stolte af denne sejr. Opdragelsen til udholdenhed er en af ​​de vigtigste bestanddele i ungdommens opdragelse og i hvert lederskab.

Tidligere publicerede kapitler:
Behersk Livet: Forord
Behersk Livet #1: Forpligtelse
Behersk Livet #2: Bevægelse
Behersk Livet #3: Livsbekræftelse
Behersk Livet #4: Indre frihed
Behersk Livet #5: Politisk frihed
Behersk Livet #6: Tysk tro
Behersk Livet #7: Tillid
Behersk Livet #8: Kærlighedens kraft
Behersk Livet #9: Udholdenhed
Behersk Livet #10: Tålmodighed – at kunne vente
Behersk Livet #11: Ydmyghed
Behersk Livet #12: Karakterstyrke
Behersk Livet #13: Hjertelig godhed
Behersk Livet #14: Tapperhed
Behersk Livet #15: Retfærdighed
Behersk Livet #16: Renhed
Behersk Livet #17: “Zucht” – avl og tugt
Behersk Livet #18: Høflighed
Behersk Livet #19: Ofring og afkald
Behersk Livet #20: Behersk Livet

 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • For nordic people
  Work is something beautiful
  To achieve the goal of life
  To make an all-nordic community
  Human life is a long suffering
  We are not the body
  We are the soul that animates the body
  The false ego believes he is the body
  The true ego believes he is the soul
  The materialist acts like he is the body
  The odinist acts like he is the soul
  We are so busy with our work
  It is like we are living in another world
  Receive the energy from the throne of Odin
  See the light from the throne of Frigga
  Endure the suffering of this material world
  For a better nordic life in the future


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //