Evig front #12: Om glæde

EVIG FRONT: Nationalsocialismen er en livsforherligende verdensanskuelse som opfordrer sine tilhængere til at følge glæden.

Det nationalsocialistiske nordiske menneske står med begge ben i livet og glæder sig over dette liv. Med glæde og tillid ser han fremtiden an. Med glæde står han i nuet og er lykkelig over, at det er ham forundt at nyde dette gode liv.

I dag kan man endnu ikke forstå hvilken stor revolution, der er blevet for levemåden gennem skabelsen af «Kraft durch Freude» (kraft gennem glæde) og hvilken genopdaget glæde, dette har været for menneskene.

Der fandtes en tidligere marxistisk tid, hvor man med alle midler hamrede ind i den arbejdende mand, at han var en slave under en herskerklasse, og at det var hans opgave at knuse disse tunge lænker. Og det var også ofte realiteten, at der eksisterede en lille gruppe mennesker, som søgte at parasitere på det arbejdende folk og gøre dem til slaver. Det var sandelig et glædesløst liv.

I dag ved ethvert dueligt menneske, at han har en vigtigt plads at udfylde i den organisme, som udgør hele hans folk. Han ved, at han på det sted, han står, har et ansvar over for alle folkekammerater. I dag er ethvert menneske derfor stolt over den opgave, der er tildelt dem gennem skæbnen og folkets lederskab.

Der findes ikke noget for ham finere og intet større end at bruge hele sin kraft og hele sin personlighed for sit folk og sin familie. En orientalsk og mystisk verden har gjort arbejde til en byrde, en straf for syndere, noget trættende og ubehageligt. Det nordiske menneske ser i arbejdet noget stort og fint. Han havde ikke været lykkelig, hvis han ikke var i fuld sving og arbejde. Overfor den zionistiske arbejdsskyhed sætter han skønheden i arbejdet.

Når vi nordiske mennesker vandrer i vore dejlige hjemstavn og nyder vore smukke skove, marker og søer og vore høje bjerge og havet, er vi stolte over, at vi er blevet velsignet med et så værdifuldt land. Da er vi glade, frie og lykkelige og vi henter livskraft fra denne glæde.

Og sådan som vort arbejde bliver til en bekendelse af skaberværket, til en ædel bøn, bliver også vore muntre vandring gennem naturen den fineste gudstjeneste i det store tempel, som vor skaber har bygget.

Utallige er udtrykkene for lykke, som det nordiske menneske har genopdaget. Naturlig og ægte er denne lykke i sin natur. Der findes mennesker, som kun kender til en begrænset højtidelig lykke, og for dem findes der kun et tilbageholdent smil. Vi er glade og lykkelige over, at vi atter igen af hele vort hjerte kan le, frit og uhindret. Dette latter kan undertiden være hensynsløs, og denne lykke kan nogle gange være sprudlende. Den vil altid være ren, da den er naturlig. Den vil altid være folkelig, da den strømmer fra det ædle i vort blod.

Solen er vort symbol. Ren, klar og varm stråler den. Som solen ledsager os, sådan ledsager også glæden over vor march ind i fremtiden. Lys og solrig er vor vej. Også arbejdet og kampen stråler glæden mod. At være nordisk er at være glad. Så vær glad for livet!

Troen på vor idé er så stor; kendskabet til, at vi atter skal leve efter naturens love og denne orden giver os en sådan selvtillid og tryghed. Tilliden til vor leder giver os en sådan kraft, at vi virkelig, både indvendig og udvendig, besidder glæde og ærlig lykke, og fuld af berettiget optimisme kan se og gå mod fremtiden.

Mange af os må atter erobre denne lykke, og må atter lære at føle glæde. De kommende slægter vil snart vandre gennem denne glade verden, og kommer derfor af sig selv til at overvinde meget af det, som stadig findes af en hæmmende fremmed verdensanskuelse.

Først da forstår man fuldt ud, at genopdagelsen af ​​det nordiske menneskes glæde var et af tidens største gerninger. Først da vil man indse, at «Kraft durch Freude», frasen møntet af Dr. Ley, er en af ​​de vigtigste byggesten i den nationalsocialistiske måde at leve på.

Læs også:
Evig front: Forord
Evig front #1: Om meningen med livet
Evig front #2: Nordisk gudstro
Evig front #3: Fællesskab
Evig front #4: Lov og lydighed
Evig front #5: Ansvar
Evig front #6: Ære
Evig front #7: Skyld og bodgørelse
Evig front #8: Soldaterånd
Evig front #9: Skønhed
Evig front #10: Heltemod
Evig front #11: Ærefrygt
Evig front #12: Om glæde
Evig front #13: Lidelse
Evig front #14: Festivaller og fejringer
Evig front #15: Ensomhed
Evig front #16: Kropspleje
Evig front #17: Om nydelse
Evig front #18: At lede mennesker

Evig front #19: Fanatisme og saglighed
Evig front #20: Evig front


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //