Evig front #19: Fanatisme og saglighed

EVIG FRONT: «Ingen mildhed, ingen middelmådighed, ingen halvhjertede forsøg, ingen vaklen, ingen spørgsmål, ingen diskussion, ingen tvivl» – vi er fanatikere og kombinerer vores fanatisme med saglighed.

Det nordiske menneskes holdning i det private og det offentlige liv må fremfor alt kendetegnes af to egenskaber: fanatisme og saglighed. Disse egenskaber må styre vort folks handlinger i hverdagslivet, men vigtigst af alt, må de gennemsyre de vigtigste og vanskeligste beslutninger.

Det nordiske menneske elsker sit folk, da naturen har gjort ham til en del af dette folk og da hans blod er forenet med dette folk. Hans hjem og folk udgør en fundamental del af hans væsen. Det nordiske menneskes ære, kærlighed og anger tilhører hans folk. «Med Gud for Tyskland!», sådan lyder vort motto i det stille hverdagsliv, så vel som i skæbnesvangre og afgørende tider.

I dette findes ingen mildhed, ingen middelmådighed, ingen vaklen, ingen spørgsmål, ingen diskussion og ingen tvivl. Der findes kun en glødende og stadig entusiastisk fanatisme. Sådan brænder det nordiske hjerte i hengivenhed til sit folk.

Med urokkelig kraft ulmer denne ild i enhver, som én gang er blevet grebet af den, uanset om han står alene på en vagtpost, udfører sit arbejde eller marcherer i forreste linje i den politiske, militære eller ideologiske kamps store front. Når en storm raser gennem landet, forener sig alle disse brænde til et enormt ildhav, et hav som oplyser selv den mørkeste nat, fortærer alt smuds og ødelægger alt som stiller sig i dets vej.

Det store forbillede som oplyser vores vej, er vores leders personlighed. Visheden om, at lederen marcherer i spidsen for vort folk giver os en uovervindelig kraft.

Der findes timer og dage, hvor man kan blive træt og deprimeret. Der findes tider, hvor man kan blive apatisk og ligegyldig. I sådanne stunder må man fortsat tænke på vores leder og vort folk, et blik på vor fane og vort riges store symboler vil være nok for os til at hanke op i os selv og igen forvandle den ulmende glød til en brændende flamme.

Hvis der er risiko for, at man bliver udbrændt på grund af endeløse små modgange; hvis en fremmed ideologisk gift forsøger at sprede sig i al hemmelighed; hvis der er risiko for, at man af fejhed ignorerer en folkekammerats nød og sorg – ja, da må fanatismen atter bryde ud og gang på gang lede os tilbage til livet.

Fanatisme alene, kan dog lede os på vildspor, hvilket er hvorfor saglighed altid må gå hånd i hånd med fanatisme. Vi er også digternes og tænkernes land, og i vort folk er entusiasmens energi forbundet og forankret i en dyb virkelighedsopfattelse.

Fanatisme alene kan føre til ensidighed, uretfærdighed, tankeløshed og blindhed. Den som dog kan forene sin fanatisme med nøgtern saglighed, er den som kommer til at forårsage sin modstander størst skade. Den som bare er fanatisk opfattes som useriøs. Den som er saglig og fanatisk samtidig, vil overvinde al modstand som stiller sig i hans vej, i både gode og dårlige tider.

Dette gælder for den positive opbygning af den nordiske verden som vi kæmper for. Det gælder også når det kommer til at forsvare sig mod alle slags modstandere. Når vi på denne måde opbygger og forsvarer vor verden, i såvel stort som småt, fanatisk og sagligt, da kommer vores verden sejrrigt til at bekæmpe alle fjender.

Læs også:
Evig front: Forord
Evig front #1: Om meningen med livet
Evig front #2: Nordisk gudstro
Evig front #3: Fællesskab
Evig front #4: Lov og lydighed
Evig front #5: Ansvar
Evig front #6: Ære
Evig front #7: Skyld og bodgørelse
Evig front #8: Soldaterånd
Evig front #9: Skønhed
Evig front #10: Heltemod
Evig front #11: Ærefrygt
Evig front #12: Om glæde
Evig front #13: Lidelse
Evig front #14: Festivaller og fejringer
Evig front #15: Ensomhed
Evig front #16: Kropspleje
Evig front #17: Om nydelse
Evig front #18: At lede mennesker

Evig front #19: Fanatisme og saglighed
Evig front #20: Evig front

 

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //